Weeelectric, mooi meegenomen introductie

Weeelectric, mooi meegenomen – introductie

Klant: Weeelectric
Project:
Mooi meegenomen – introductie
Jaar:
2017

Weeelectric is de makkelijkste manier om je kleine, elektrische apparaten te recyclen! Oude apparaten? Geef ze dan vanaf nu in postcodegebieden in Amsterdam, Dordrecht en Groningen mee aan de pakketbezorger. Handig toch?!

Uitdaging
Weee Nederland i.s.m. PostNL & Thuiswinkel.org komt met een nieuw milieuvriendelijk en praktisch initiatief. Aan ons om het nieuwe merk vorm te geven en te bepalen hoe we het aan Nederland presenteren.

Oplossing
De naam Weeelectric komt voort uit een verbastering van de naam Weee en de link met elektrische apparaten. De pay-off mooi meegenomen refereert naar ‘zo dat is fijn’ en natuurlijk de fysieke handeling van het ophalen/meenemen.

Vanuit vorm werd de keus snel gemaakt om een link te leggen met Weee Nederland. Enkele basis elementen en kleuren werden gebruikt in het nieuwe logo, de huisstijl en website.

Als aansprekend/verrassend communicatie element en ondersteunend campagnemiddel zijn de Weeelectric’s ontwikkeld.

Acht ‘kapotte’ getekende figuren die aantonen welke apparaten je kan inleveren. De speelse figuren, die de jonge doelgroep aanspreken, worden in verschillende vormen gebruikt in de diverse communicatiemiddelen.

Door onder andere specifieke targetting op Facebook en DM’s werd de doelgroep op de hoogte gesteld van het Weeelectric initiatief. Door de uitrol in deelgemeentes (postcode gebieden) werd de campagne langzamerhand steeds groter.

Op de website kun je zien of jou postcode al mee doet, het laatste nieuws lezen en de actuele stand bijhouden. Op naar de 10 miljoen apparaten per jaar!

Resultaten

0

Deelnemende ‘gemeentes’

0+

Ingeleverde apparaten

0KG

aan gerecyclede apparaten

Weeelectric, mooi meegenomen introductie
Weeelectric mooi meegenomen introductie
WE Fashion kleedt The… juli 14, 2016 WE Fashion The Voice Kids header Prisma woordenboeken - de dikste, de vetste de felste Prisma woordenboeken … mei 25, 2017