WE Fashion x The Voice Kids

Klant: WE Fashion
Project:
The Voice Kids
Jaren:
2012 – 2020

Deze case is een prachtig schoolvoorbeeld van waar brandwebbing in gelooft: gewenste commerciële communicatie. Je dient eerst iets komen brengen, alvorens je wat komt halen.

WE Fashion heeft maar liefst 9 jaar op rij voor trendy looks gezorgd om de talenten van The Voice Kids zelfverzekerd te laten stralen op het podium. Dit met als overall doel om de merkbekendheid en store traffic als kinderkleding aanbieder te vergroten.

Uitdaging

Elk seizoen werd de samenwerking rijker en lukte het WE, RTL, ITV (Talpa) & brandwebbing om de sponsorbekendheid en engagement bij de doelgroep te verhogen.

Oplossing

Middels een volledige geïntegreerde 360 graden branded content aanpak van paid, owned en earned media zorgden we er jaarlijks voor dat WE Fashion het programma The Voice Kids volledig claimde. In het programma kwamen de talenten en kijkers elke aflevering in aanraking met WE Fashion. Vanaf The Battles werden de talenten gestyled in WE Fashion en knallen hierdoor van het podium af. De kids droegen de nieuwste voorjaar/zomer items. Deze items zagen we vervolgens terug in de gehele TVK/WE Fashion crossmediale campagne (o.a. out of home, video, online, social media, print brochure inserts, etalages en op de winkelvloer). Direct na uitzending waren de outfits van de talenten te vinden met een koppeling naar de webshop.

WE Fashion benutte haar eigen kanalen volop om bestaande WE=ME members & prospects te activeren & te engagen. Denk hierbij aan styling tips, backstage nieuwtjes en win acties als nieuwe outfits, meet en greet met de finalisten van The Voice Kids, speciaal ontworpen The Voice Kids t-shirts en exclusieve finalekaarten.

Deze case is beloond met meerdere reclameprijzen, waaronder ook een SponsorRing. Volgens het juryrapport scoorde deze case hoog op effectiviteit; ‘met weinig budget heeft WE Fashion met de deelname aan dit zeer populaire TV programma een indrukwekkende store traffic weten te realiseren. Een originele en inhoudelijk sterke case die alle doelstellingen heeft behaald’. Ook de langdurige en consistente partner inzet werd als er sterke pre benoemd.

Resultaten

0%

Stijging merkbekendheid

0%

Index stijging op traffic en omzet

0.000

Volgers op branded facebookpagina

Olympia
“Verhale…
juli 28, 2020
Boehringer Ingelheim … september 15, 2020