WE Fashion & Nina Sanders

Klant: WE Fashion
Project:
GTST Nina Sanders
Jaar:
2016

Een natuurlijke en diepe verwevenheid tussen fictie en werkelijkheid in combinatie met fantastische resultaten maakt deze case uniek in het Nederland. Een volledige 360 interactieve campagne tussen WE Fashion, RTL en EndemolShine met in de hoofdrol Nina Sanders uit GTST.

Uitdaging
Het versterken van het merk, verhogen van de merkwaarden o.a. ‘trendy’, ‘sympathiek’, ‘moderne’, ‘stijlvolle’ kleding’ en van spontane en geholpen merkbekendheid onder vrouwen in de leeftijd 20-49.

Oplossing
De verhaallijn is speciaal geschreven rond Nina Sanders (Marly van der Velden) die een grote affiniteit met mode heeft. Nina krijgt de kans om haar droom als modeontwerper te verwezenlijken. WE Fashion geeft haar de opdracht om een collectie te ontwerpen.

Naast Identspots en socialmedia berichten waar WE Fashion Nina succes wenste werd de kijker in de verhaallijn betrokken bij de nieuwe collectie (logo en labels) door non-branded in program items. Hetgeen wat tevens verdieping kreeg in de Meerdijk app.

Als klap op de vuurpijl (samenwerking) toonde Nina via een grote catwalk haar nieuwe collectie en event wat ook in werkelijkheid werd gehouden als PR-event.Na de finale uitzending was de collectie online en exclusief te koop voor WE is Me members waarna de collectie de volgende ochtend ook in de winkel hing.

De collectie kreeg verder landelijke aandacht door een outdoor campagne, WE X-mas magazine en diverse inserts in o.a. LINDA en ELLE. Tenslotte was er een brandpromo met als prijs een meet and greet met Nina (incl. €500,- shoptegoed).

Resultaten

0%

Stijging op alle merkwaarden

0%

Stijging op verkoopsnelheid

0.100.000

kijkers catwalk show

OV-chip mobiel
In-…
mei 27, 2017