Wat doe jij met 4 minuten?

Klant: EBS
Project: 
Wat doe jij met 4 minuten?
Jaar: 
2019

De klant
Egged Bus Systems Public Transportation BV (kortweg: EBS) is een vervoersmaatschappij op het gebied van regionaal openbaar vervoer in Nederland. Het bedrijf startte op 11 december 2011 met busvervoer met de concessie Waterland en heeft nu met ook de concessies Voorne-Putten/Rozenburg (sinds 2018) en Streekvervoer Haaglanden (sinds 2019) een vloot van ongeveer 400 bussen in Nederland.

Opdracht
In de concessie Waterland rijden de bussen tussen Amsterdam Centraal Station en Hoorn, met alle tussengelegen steden en dorpen zoals Purmerend, Edam, Volendam en Monnickendam. Sinds de komst van Metrolijn 52 in Amsterdam, ook wel bekend als de Noord/Zuidlijn, wil EBS de druk op station Amsterdam Centraal Station verlagen door in te spelen op de goede verbinding tussen station Amsterdam Noord en de rest van Amsterdam.

Veel reizigers starten hun dag dagelijks in de regio Waterland en gaan naar de stad Amsterdam om te werken, naar school/studie te gaan of ter recreatie (toerisme). Deze reizigers reizen nu veelal naar station Amsterdam Centraal Station en stappen daar over. Daardoor rijden ze met de bus langs station Amsterdam Noord, terwijl deze overstaplocatie beter geschikt is en vooral een stuk rustiger is. Hier zit de opdracht: de reizigers uit Waterland laten zien dat overstappen op station Amsterdam Noord veel relaxter en sneller is dan overstappen op station Amsterdam Centraal.

Brandwebbing is gevraagd om voor deze gedragsverandering een nieuwe campagne te ontwikkelen. Hierbij moest het logo en de kleuren van EBS behouden worden.

Inzicht
Dankzij de aangepaste dienstregeling reis je gemiddeld vier minuten sneller als je overstapt op station Amsterdam Noord. Hierdoor hou je vier minuten over voor andere dingen, die waarschijnlijk leuker zijn dan reizen.

Concept
Wat doe jij met die vier minuten extra?

Uitvoering
We laten leuke, gekke, spontane, rare, bijzondere of juist hele normale dingen zien die je met vier minuten kan doen. Hoe lekker is het om even wat langer uit te slapen of om iets langer te douchen? Via verschillende afbeeldingen laten we zien wat allemaal mogelijk is met die extra vier minuten. Daarnaast vragen we ook aan de reizigers wat zij met de vier minuten doen. 

Media
De campagnebeelden hebben we als crossmediale campagne ingezet op de volgende online- en offlinekanalen:

  • Banners op verschillende websites, berichten op sociale media en video’s in bussen.
  • Posters in bushokjes en in bussen, uitdelen van flyers, stickers in busse, bushokje-takeover en green graffiti.
Aegon
Honey, let&#…
oktober 13, 2019
Sociaal Model Ieder(in) Ieder(in) januari 10, 2020