Via Noord

Klant: EBS
Project: 
Via Noord
Jaar: 
2018

De klant
Egged Bus Systems Public Transportation BV (kortweg: EBS) is een vervoersmaatschappij op het gebied van regionaal openbaar vervoer in Nederland. Het bedrijf startte op 11 december 2011 met busvervoer met de concessie Waterland en heeft nu met ook de concessies Voorne-Putten/Rozenburg (sinds 2018) en Streekvervoer Haaglanden (sinds 2019) een vloot van ongeveer 400 bussen in Nederland.

Opdracht
In de concessie Waterland rijden de bussen tussen Amsterdam Centraal Station en Hoorn, met alle tussengelegen steden en dorpen zoals Purmerend, Edam, Volendam en Monnickendam. Sinds de komst van Metrolijn 52 in Amsterdam, ook wel bekend als de Noord/Zuidlijn, wil EBS de druk op station Amsterdam Centraal Station verlagen door in te spelen op de goede verbinding tussen station Amsterdam Noord en de rest van Amsterdam.

Veel reizigers starten hun dag dagelijks in de regio Waterland en gaan naar de stad Amsterdam om te werken, naar school/studie te gaan of ter recreatie (toerisme).

Deze reizigers reizen nu veelal naar station Amsterdam Centraal Station en stappen daar over. Daardoor rijden ze met de bus langs station Amsterdam Noord, terwijl deze overstaplocatie beter geschikt is en vooral een stuk rustiger is. Hier zit de opdracht: de reizigers uit Waterland laten zien dat overstappen op station Amsterdam Noord veel relaxter en sneller is dan overstappen op station Amsterdam Centraal.

Brandwebbing is gevraagd om voor deze gedragsverandering een nieuwe campagne te ontwikkelen. Hierbij moest het logo en de kleuren van EBS behouden worden.

Inzicht
Station Amsterdam Noord is een toegangspoort naar de stad Amsterdam, letterlijk. Als je door het station kijkt, zie je Amsterdam aan het einde van de tunnel. Wat als je de eindbestemming van je reis al kunt zien door die tunnel?

Concept
De beste manier Amsterdam in is via station Amsterdam Noord. De eindbestemming is zichtbaar aan het einde van de tunnel. Zo gemakkelijk, ontspannen en snel is je reis namelijk als je op station Amsterdam Noord overstapt op de Noord/Zuidlijn.

Uitvoering
We hebben het station Amsterdam Noord als iconische beeld neergezet; de toegangspoort naar de rest van Amsterdam. Hiervoor hebben we foto’s gemaakt van het station en zes verschillende eindlocaties voor drie verschillende doelgroepen; forenzen, studenten en toeristen. Deze foto’s hebben we omgezet naar zes verschillende campagnebeelden. De huisstijl van EBS hebben we gedeeltelijk aangepast, maar wel met behoud van het logo en de huisstijlkleuren.

Media
De campagnebeelden hebben we als crossmediale campagne ingezet op de volgende online- en offlinekanalen:

  • Banners op verschillende websites, berichten op sociale media en video’s in bussen.
  • Posters in bushokjes en in bussen, uitdelen van flyers, stickers in bussen en green graffiti.
Prisma
Back to Sch…
oktober 16, 2018
VGZ
Slaaptherapie
mei 7, 2019