Slaaptherapie

Klant: VGZ
Project: Slaaptherapie
Jaar: 2019

VGZ is een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Zij vinden het belangrijk dat er goede zorg gegeven wordt en dat zorgzaken gemakkelijk en snel geregeld zijn.

Uitdaging
Meer dan de helft van alle ouderen heeft chronische slaapproblemen. VGZ vergoedt online slaaptherapie vanuit een aanvullend pakket en geeft gratis praktische tips om een goede nachtrust te bereiken. Aan ons de taak om dit onderwerp te communiceren aan de doelgroep.

Oplossing
Het doel van deze campagne is dat de gegeven informatie over slaapproblemen terecht zou komen bij de juiste doelgroep. De met de campagne bereikte mensen konden de informatie met betrekking tot slaapproblemen gemakkelijk delen binnen (besloten) privé netwerken. Dit is het zogenoemde Dark Social: het privé delen van artikelen binnen thema’s die, omdat ze persoonlijk zijn en een niveau van schaamte in zich hebben, je niet zomaar publiekelijk wilt delen.

We maakten drie animatievideo’s van dokter Winni Hofman, autoriteit op het gebied van slaap. In de video’s introduceert ze zichzelf, geeft ze de drie belangrijkste slaaptips binnen de onderwerpen Omgeving, Fysiek en Mentaal en verwijst ze naar de andere tips op de website van VGZ.

Elke video werd in combinatie met een ervaringsverhaal (artikel en video) van een deelnemer van Somnio (aanbieder online slaaptherapie) als advertorial geplaatst op AD.nl. Lezers konden dit gemakkelijk delen met anderen, maar konden ook via een knop direct de andere tips gratis aanvragen en de VGZ pagina over slaapproblemen bekijken.

Het resultaat? Een mooi ervaringsverhaal van een deelnemer en concrete tips ((h)erkenning van het probleem) en een call to action naar meer tips en de website van VGZ (oplossing).

EBS
Via Noord
november 1, 2018
ProRail
Het Spoor …
mei 8, 2019