Prisma real life Word-art campagne

Klant: Unieboek Spectrum
Project:
Prisma Word-art
Jaar:
2016

Woordenboeken… In de tijd van mobieltjes en google translate lijkt het overbodig, maar niets is minder waar. Tot 2018 zijn middelbare scholieren verplicht ze aan te schaffen, en dan moeten ze natuurlijk wel die van Prisma kiezen.

Uitdaging
Een ogenschijnlijk saai product hip, sexy en creatief overbrengen bij een doelgroep die duizenden prikkels per dag krijgt.

Oplossing
Het voordeel van de Prisma (fluo) woordenboeken is dat ze er visueel lekker uitzien. De kleuren springen in het oog en zijn daarmee direct herkenbaar. Dit voordeel wilden we uitvergroten met het idee om woorden uit het woordenboek visueel te maken, oftewel real life Word-art.

Met een middelbare school in Harderwijk als podium werd een levensgrote like duim gemaakt van duizenden Prisma woordenboeken. In de video werden scholieren gevraagd ons uit te dagen met te bouwen Word-arts. De leukste inzendingen werkten we uit en de bedenkers werden

beloond met een Prisma Fluo pakket woordenboeken.

Naast de ingezonden ideeën werd er dagelijks ingehaakt op het nieuws in de vorm van digitale Word-art.

De video, ingezonden ideeën en nieuws inhakers werden geplaatst op Facebook en Instagram met natuurlijk de targeting op middelbare scholieren.

Door de totaal onverwachte visuele aanpak, het social aspect en de logische targeting werd Prisma Word-art snel opgepakt door de doelgroep. Het saaie product was nu ineens niet zo saai meer.

Resultaten

0

Video likes op Instagram

0.000

Jongeren tussen 13 en 18 bereikt

0%

Sales stijging

Leeuw Prima Word-art
Batman Prima Word-art
Moederdag Prima Word-art
Interactieve video va… mei 14, 2016 Vergeten Envelop ByDe caseheader ByDe het online inspi… mei 15, 2016