Back to School

Klant: Unieboek Spectrum
Project: Prisma Back to School

Jaar:
2018

Al enkele jaren maken wij bij brandwebbing campagnes voor Unieboek Spectrum.  Voor hun biografieën, hobby-boeken, thrillers of kinderboeken. Maar met name voor de Prisma FLUO’s. De dikste, de felste en de beste woordenboeken van Nederland.

Uitdaging
De uitdaging voor Prisma is altijd de doelgroep. Hoe spreken we een doelgroep aan die constant bezig is online. Die continue gevoed wordt met indrukken en prikkels van honderden ads. Niet eenvoudig te bereiken dus en daarnaast kritisch op het gemaakte materiaal!

Oplossing
Omdat de campagne in dit geval niet alleen plaats zou vinden op social media, maar ook voor een aanzienlijk deel op Digital Out Of Home borden op NS stations hebben we ervoor gekozen een campagne te maken die aansluit bij jongeren en volwassenen. Dit resulteerde in een grappige campagne waarin jongeren van een jaar of 15 werden gevraagd om te bepalen wat voor vreemde voorwerpen/voedselwaren/technieken ze in hun handen hadden.

Variërend van mierikswortel tot kousenband en van floppy’s tot guldens werd er een diversiteit aan voorwerpen gegeven terwijl hun reacties werden gefilmd. Omdat de voorwerpen vaak oud en of onbekend waren zorgde dit voor hilarische reacties van

onwetendheid tot walging (bijvoorbeeld bij levertraan) en humor. De campagne is erg goed bekeken en er zijn bijna 2600 clicks gegenereerd in een campagne gericht op engagement. De filmpjes werden met name door volwassenen als erg grappig ontvangen, omdat zij al deze producten nog wel herkenden uit hun jeugd.

De respons was over het geheel genomen positief. Omdat de trend van tieners die Facebook verlaten en verhuizen naar Instagram/Snapchat nog altijd doorzet is de budgetverdeling voor deze campagne sterk verschoven naar Instagram. Het gevolg hiervan was goed terug te zien in het hoge unieke bereik onder deze lastige doelgroep!

Benieuwd wat we nog meer kunnen? Bekijk ook eens een van onze andere cases.

Resultaten

0699

Unieke videoplays

0.680

Uniek bereikte personen

0

Engagements

Mijnverzekeringenopee… juni 6, 2018 Mijnverzekeringenopeenrij.nl campagne EBS
Via Noord
november 1, 2018