Net zo makkelijk internationaal

Klant: PostNL
Project:
Net zo makkelijk internationaal
Jaar:
2019

De klant
PostNL is al tijden het postbedrijf van Nederland. Hoewel de markt voor briefpost steeds kleiner wordt, groeit de pakketmarkt al jaren! Met betrouwbaarheid en een indrukwekkend CV staat PostNL in deze competitieve markt bovenaan in ons land. Maar ook in het buitenland is PostNL niet meer weg te denken!

Opdracht
brandwebbing is gevraagd een campagne te ontwikkelen voor de internationale propositie van PostNL voor webshophouders. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel webshops, die vaak nog niet weten dat PostNL ook internationaal pakketten verzendt. Tijd om daar verandering in te brengen!

Inzicht
Het is altijd een uitdaging om reclame te maken voor een bedrijf dat niet de held is binnen haar storytelling. In het geval van PostNL zijn ze de zogeheten ‘hulp’ (Schutte & Hendriks) en dat betekent dat je je toegevoegde waarde aan de ‘held’ (webshop) en de ‘begunstigde’ (consument) moet duidelijk maken.

Concept
Niet schreeuwen dat je er bent, maar bewijzen waarom je er bent. De perfecte manier om te laten zien dat je webshophouders kunt voorzien van de juiste, eenvoudige en betrouwbare service voor hun internationale pakketten. Oftewel; “Net zo makkelijk internationaal”. Met 3 flights is dit via het touch, tell en sell principe geladen bij de doelgroep.

Uitvoering
Er is al enige tijd een trend gaande waarin GIF’s/video’s met eindeloos repeterende animaties populair zijn.

Om op te vallen in de drukke tijdlijnen van de doelgroep hebben we gekozen om dit visuele ‘haakje’ te gebruiken. Daarbij laden we de USP’s van PostNL als internationale verzendpartij. Door in alle video’s uit de flights gebruik te maken van de herkenbare illustratieve elementen uit de PostNL huisstijl is een lijn gecreëerd die in alle lagen herkenbaar blijft. Leuke, snelle en repeterende animaties zorgden voor een opvallend resultaat en tezamen met een goede mix aan middelen zoals carrousel- en linkads en video’s ook voor mooie resultaten! Daarnaast ontvingen we voor onze LinkedIn ads een compliment van Marcel Molenaar, Country Manager van LinkedIn Nederland.

Media
De assets die geproduceerd zijn zijn ingezet in de volgende media:
-LinkedIn ads en InMail
-Twitter
-Youtube
-Facebook

Benieuwd wat we nog meer kunnen? Check onze andere cases!

Resultaten

Na 3 flights
0081

mpressies (multi-channel)

0

Gegenereerde leads

0073

Bezoekers op landingspagina

Weeelectric
Decons…
augustus 16, 2019
NRG
In de cirkel
september 20, 2019