OV-chip mobiel

Klant: Translink, NS, KPN, T-Mobile, GVB, Connexxion, Arriva e.a.
Project:
OV-chip mobiel
Jaar:
2017

Tien vervoerders, 2 mobiele providers & Translink gaan gezamenlijk het reizen met je mobiel in het openbaar vervoer mogelijk maken. Je mobiele telefoon vervangt zo de OV-chipkaart en geeft je ook veel meer features tijdens het reizen.

Uitdaging
Aan ons de vraag om de naam, de huisstijl, het communicatieconcept en de uitrol van het broertje van de OV-chipkaart vorm te geven.

Oplossing
Zowel de naam als het logo moesten een directe koppeling hebben met de OV-chipkaart. Vandaar de keus voor OV-chip mobiel en de visuele ingeving om het bestaande logo een kwartslag te draaien. Zo krijgt het OV-chipkaart logo namelijk de vorm van een mobiele telefoon.

Vanuit de visuele vorm en de naam werd er een communicatieconcept ontwikkeld, Smart Move. Dit geeft de slimme keus aan voor reizigers en vervoerders, heeft de smart van smartphone in zich en geeft de overal beweging mee van zowel het vervoer als het bewegen naar de toekomst.

Tijdens de kleine introductie presenteerden we de app met gepaste trots aan het publiek, niet iedereen kan er namelijk al direct gebruik van maken.

In de gezamenlijke campagne zien we enkele reizigers in- en uitchecken in het openbaar vervoer. In de background zien wemovement alsof de omgeving in beweging is tijdens het shot.

Om het publiek bekend te maken met de app en de mogelijkheden zijn er diverse animatie video’s gemaakt waar direct in duidelijk wordt wat jij van OV-chip mobiel mag verwachten.

Alles om de app zo snel mogelijk het beste/snelste en fijnste betaalmiddel te maken in het OV.

Resultaten

0.000

Installaties op 1e dag

0%

Nationale bereik media

0*

In de Play Store

WE Fashion
GTST Ni…
mei 26, 2017
Recht-uit-de-praktijk DAS
Recht uit de p…
mei 28, 2017