Verhalen van waardering

Klant: Olympia
Project:
 Verhalen van waardering
Jaar:
2019/2020

Uitzendbureau Olympia biedt dagelijks werk aan ruim 10.000 praktisch opgeleide mensen in uitvoerende beroepen: o.a. chauffeurs, monteurs, operators en orderpickers vinden via Olympia een passende baan, maar ook callcenter medewerkers, servicemedewerkers en commercieel medewerkers. Daarbij staat Olympia voortdurend stil bij de merkbelofte Geeft werk betekenis. Als je dit belangrijk maakt, ga je andere keuzes maken, ga je bewuster met je omgeving om, leer je je hele leven lang. ‘We doen werk dat ertoe doet, omdat we weten waarom we het doen’.

Vraag
Olympia heeft de vraag bij brandwebbing neergelegd om onder werkzoekenden binnen de doelgroep van Olympia de naamsbekendheid te verhogen en de merkbelofte Geeft werk betekenis te laden.

Uitdaging
Hoe maak je ‘betekenis’ zichtbaar? Hoe breng je je boodschap over op een begrijpelijke manier en een manier die echt is?

Oplossing
Betekenis is een abstract begrip. Waardering is de indicator van betekenis(geving). We besloten met Olympia een contentcampagne te maken waarbij we echte verhalen schreven over flexkrachten die via Olympia werk gevonden hebben, maar verteld vanuit het perspectief van de intercedent. Hiermee creëerden we een connectie naar Olympia en haalden we de beste verhalen op: verhalen van waardering van de intercedent, over het werk van betekenis van de flexwerker.

Door verhalen/artikelen in te zetten, gaf dit ruimte om over de positionering van Olympia te vertellen. Samen met mediapartner De Persgroep ontwikkelden we een online dossier met de verhalen, waarbij elk verhaal ondersteund werd met portretfotografie en fotografie op de werkvloer. Elke 2 weken werd een nieuw verhaal geïntroduceerd en werden lezers via article previews (AD.nl + de regiotitels + externe bannering) doorgeleid naar de verhalen.

Het gestelde doel van aantal te behalen reads werd met meer dan dubbel zoveel lezers succesvol behaald. Daarnaast was de gemiddelde time on page zeer hoog. Dit betekent dat de content aansprekend is voor de betreffende doelgroep en dat de artikelen met interesse gelezen werden.

Fotografie: Gino Kleisen

Resultaten

0.237

lezers op het dossier

0.36

gemiddelde CTR vanuit bannering
(benchmark 0,30%)

0

seconden gemiddelde leestijd
per verhaal

Het verhaal van Jonathan & Hicham

De verhalen van..

Michiel & Erwin

Yvonne & Sjannie

Marret & Hussam

Karolien & Meriam

Vincent & Marc

WE Fashion
“…
juli 25, 2020
WE Fashion
“…
augustus 14, 2020