Geef werk kleur: Olympia kleurplaten

Klant: Olympia
Project:
Geef werk kleur: Olympia kleurplaten
Jaar:
2019/2020

Vraag
Uitzendbureau Olympia zocht naar een manier om op sympathieke wijze waardering te uiten naar hun medewerkers.

Ook was het belangrijk dat het goed zou passen binnen de merkbelofte van Olympia: Wat jij doet, doet ertoe. Hiermee draagt Olympia uit dat je via werk betekenis geeft, omdat je bijdraagt aan wat belangrijk is voor jou of voor anderen.

Inzicht
Waardering kan op verschillende manieren invulling krijgen, maar wat is écht betekenisvol? Wat blijft je bij? Van wie is waardering echt belangrijk?

Van een kind!

Weet jij nog dat zelfgemaakte fotolijstje? Of die gekke en bijzonder gekleurde steen die je op een dag kreeg? Er is geen mooiere blijk van waardering dan dat van een kind.

Idee
Wat vinden kinderen leuk om te doen en nog leuker om cadeau te geven? Wat laat goed zien wie je bent, wat je doet en wat je betekent?

Natuurlijk, een tekening!

Eén van de mooiste dingen is dat jouw zoon of dochter (of natuurlijk kleinzoon/dochter, neefje/nichtje, buurjongen/meisje enz.) vol trots een tekening laat zien die speciaal voor jou is! Die laat zien wie je bent en wat je doet, bijvoorbeeld voor werk.

Uitdaging
Niet ieder beroep leent zich eenvoudig voor een tekening. Veel beroepen zijn ook niet te vinden als kleurplaat. Van de bekendste beroepen, zoals politieagent, juf of groenteboer, zijn genoeg kleurplaten te vinden. Maar we zien dat functies als orderpicker, productiemedewerker en callcentermedewerker soms moeilijk te verbeelden zijn.

Oplossing
Samen met illustrator Viktor Beekman (@ViktordePictor) kwamen we tot een vrolijke en voor kinderen geschikte tekenstijl om de beroepen te verbeelden in de kleurplaten.

Voor 27 beroepen maakten we een kleurplaat, elk in een mannelijke en vrouwelijke variant. Deze kleurplaten konden gedownload worden van de website. Daarnaast maakten we een kleurboek waarin alle platen gebundeld waren.

Win
Olympia waardeert natuurlijk alle gemaakt kleurplaten, en daarom konden ze gedeeld worden via Facebook en Instagram onder de hashtag #geefwerkkleur. Zo verspreiden we gezamenlijk onze waardering voor de mensen die Nederland draaiende houden. Daarnaast maakte je ook kans om jouw prachtige tekening op canvas afgedrukt te krijgen.

Update Coronacrisis

Extra kleurplaten

We zijn dankbaar voor iedereen die nu werkt en hierdoor Nederland draaiende houdt in deze zware tijden. Wat zij en nog veel meer mensen doen, doet er toe. Altijd al, maar in deze moeilijke periode wordt extra duidelijk hoe belangrijk hun rol is voor de samenleving. Wij zien graag dat mensen de waardering ontvangen die ze verdienen. Zeker de mensen met de cruciale beroepen. Zij zijn nu aan het werk met gevaar voor eigen gezondheid en verdienen het om een blijk van waardering te ontvangen.

Bekijk de nieuwe kleurplaten hier

Loyalis
Loyalis Li…
februari 12, 2020
Loyalis
Escape roo…
juli 24, 2020