FIELD-LAB

Klant: NRG
Project:
Field-Lab introductie
Jaar:
2020

Field-Lab
Nederland staat internationaal bekend om zijn hoge standaard in nucleaire geneeskunde. Bij uitstek biedt Nederland een geschikte plek voor het starten van FIELD-LAB: een samenwerkingsverband voor de ontwikkeling van nieuwe nucleaire medicijnen gericht op de behandeling van kanker.

Unieke samenwerking

Wat dit project zo mooi maakt is de unieke samenwerking tussen onderzoek, geneeskunde, farmacie & industriële partners. Medicijnontwikkeling is een langlopend traject met veel verschillende partijen. Vaak is namelijk de beschikbaarheid van de juiste nucleaire grondstoffen een uitdaging, net zoals de beschikbaarheid van benodigde nucleaire apparatuur en installaties. En tenslotte heb je de onontbeerlijke medisch wetenschappelijke kennis en ervaring nodig om nieuwe producten te testen, een proces van vaak meer dan tien jaar. FIELD-LAB helpt door haar unieke samenwerkingsverband het proces van productontwikkeling tot op de markt brengen te versnellen.

Vraag
brandwebbing werd gevraagd een interne awareness campagne op te zetten om alle aangesloten partners te enthousiasmeren voor FIELD-LAB. In de uitwerking is gekozen voor een digitaal webplatform, vergelijkbaar met de bestaande omgeving van 30.000perdag.nl. Het doel van dit platform is informeren en een podium geven aan alle aangesloten partners van FIELD-LAB.

Uitdaging
De uitdaging voor dit project zat met name in het op een duidelijke manier verbinden van al deze instanties. Daarnaast kunnen er altijd meer partners zich aansluiten bij FIELD-LAB, wat inhoudt dat het platform eenvoudig moet zijn uit te breiden met nieuwe content.

Oplossing
Om binnen de stijl van ‘30.000 per dag’ te blijven wisten we al vrij snel dat we in dit project weer gebruik wilden maken van de metaforische weergave van informatie in de vorm een ‘wereld’. Met het oog op de, in theorie, eindeloos uitbreidbare content is er gekozen voor een wolkenkrabber. Een die nooit af is en waar altijd nog een verdieping op kan.

Met een relatief vaste opzet qua inhoud en onderdelen, die vrij werden ingevuld in het design ontstonden er unieke verdiepingen per instantie. Elke instantie kreeg visueel een koppeling naar haar huisstijl in de vorm van kleur en daarnaast een ‘hero’ object om te refereren naar een expertise of herkenbaar element uit haar gebouw.

Met behulp van klikbare annotaties wordt er per verdieping een diversiteit aan informatie getoond. Deze informatie is vrij in te vullen door de instanties, als er maar een relatie bestaat met FIELD-LAB. Daarnaast kan er op elke verdieping worden doorgeklikt naar de website van de betreffende instantie.

Via de pijltjes rechts, of met behulp van het scrollwiel op je muis valt eenvoudig te navigeren tussen alle verdiepingen. De foyer dient, net als in een echt gebouw, als binnenkomst en ontvangst en biedt in eerste instantie globale informatie over FIELD-LAB.

Ontwikkeling: YNK

7. FieldLab_AmsterdamUMC
1. FieldLab_NRG
6. FieldLab_Radboud
2. FieldLab_Pallas
Viewport Blender 2
Viewport Blender 1
BOL.com
Digital Ma…
maart 8, 2021
Connexxion
Busnumm…
april 20, 2021