Madurodam – #EchtNewYork of #NepNieuwAmsterdam

Klant: Madurodam
Project:
Nieuw Amsterdam
Jaar:
2017

Wie vanaf half juni Madurodam bezoekt, wacht een grootse, nieuwe belevenis: Nieuw Amsterdam. In deze meeslepende attractie ga je terug in de tijd en beleef je Nieuw Amsterdam uit de 17e eeuw. De stad die vandaag de dag New York heet.

Uitdaging
Een (social) activatiecampagne voor de nieuwe attractie in Madurodam met de winactie ‘Een VIP-avond in Nieuw Amsterdam’.

Oplossing
Er is natuurlijk geen echt fotomateriaal van hoe Nieuw Amsterdam er in de 16e eeuw uit zag, maar we kunnen ons wel een voorstelling doen. Echte Nederlandse huizen, klederdracht en straatnamen.

Wat als we Nieuw Amsterdam nou niet geruild hadden voor Suriname? Hoe had Nieuw Amsterdam er dan uitgezien? Zouden we dan midden in Manhattan een kaasboer hebben gehad en een poffertjeskraam bij de Brooklyn Bridge?

In de social activatie dagen we de doelgroep uit om te ontdekken of wat ze zien EchtNewYork is of NepNieuwAmsterdam.

Door gebruik te maken van reeds bestaande beelden van haar Nederlandse verleden alsmede beelden uit de juiste hoeken in New York, met eenvoudige, maar goede fotobewerking lijkt het net alsof Nieuw Amsterdam altijd van ons is gebleven. Of toch niet? Deze vraag stelden we aan de doelgroep, om te kijken of zij wisten wat echt was en wat nep. Een leuke uitdaging, waarmee men ook nog eens tickets kon winnen voor de VIP-avond. De respons was dan ook divers, verdeeld en vooral positief!

Met een tiental beelden, ingezet of Facebook en Instagram, is er een kwalitatieve reeks neergezet, in een geslaagde campagne voor een leuke klant!

Resultaten

0.500+

Reacties

0.450+

Uniek bereik

0,19

Per interactie

Connexxion Zeeland 36… juli 6, 2017 Connexxion Zeeland 360 Campagne 30.000 NRG 30.000 per dag NRG me… november 2, 2017