Loyalis: introductie nieuwe positionering

Klant: Loyalis
Project:
Introductie nieuwe positionering
Jaar:
2019/2020

Loyalis
Met aanvullende verzekeringen op maat bij arbeidsongeschiktheid, richt Loyalis (een merk van a.s.r.) zich op de sectoren overheid en onderwijs, nutsbedrijven, zorg en bouw. Daarnaast is Loyalis een expertisecentrum, waar werkgevers en werknemers advies kunnen krijgen over sociale zekerheid. Loyalis vervult een gidsrol voor haar klanten: klanten verdwalen nooit meer in de complexe wereld van sociale zekerheid.

Vraag
brandwebbing werd gevraagd de nieuwe positionering van Loyalis uit te werken. Deze uitwerking bevat het ontwikkelen van een nieuwe pay-off en storyline en het daarna naar buiten brengen hiervan via een interne en externe campagne. Ook was het van belang dat de gidsrol van Loyalis op een heldere en creatieve manier terugkwam in de campagne, zonder dat dit geforceerd over zou komen.

In deze case vertellen we meer over deze campagne, nadat we de nieuwe pay-off en storyline opgeleverd hadden.

Uitdaging
Na het creëren van de nieuwe pay-off en storyline, startte de interne campagne. De

uitdaging hierbij was het enthousiast krijgen van de medewerkers over de nieuwe pay-off en storyline. Hoe zorg je ervoor dat zij de verandering omarmen? Hoe maak je hen ambassadeur van het nieuwe Loyalis, zodat zij dit op hun beurt ook uitdragen naar buiten?

Bij de externe campagne was het de uitdaging een richting te vinden waar de propositie incl. de gidsrol, Loyalis-medewerkers en de breedte van het productaanbod in terecht konden.

Oplossing
We ontwikkelden een interne campagne waarbij zenden van informatie niet aan de orde was: we maakten de medewerkers echt onderdeel van het veranderproces en maakten interactie tussen medewerkers een belangrijk onderdeel. Dit resulteerde in een zeer gevarieerde interne campagne, verspreid over ca. een half jaar, waarin op gezette momenten een nieuwe activiteit zou starten.

Voor het externe stuk bedachten we de themaregel ‘Joost weet het’ voor de campagne. Op deze pagina lees je hier meer over.

In de timeline hieronder is te zien hoe de verschillende activiteiten elkaar opvolgden. De reacties van de medewerkers op de campagne waren erg positief, waarbij ze het zeer waardeerden dat de interactie met collega’s een belangrijke plek kreeg (zowel directe collega’s als collega’s van heel andere afdelingen) en de variatie in de verschillende onderdelen als een groot pluspunt gezien werd.

1. Pay-off – stickers

We ontwikkelden voor elke medewerker een set stickers met de nieuwe pay-off erop, samen met een begeleidende ansichtkaart (3 varianten). Erop stond beschreven dat ze werden uitgedaagd overal in het pand waar de oude pay-off nog te zien was, een sticker met de nieuwe pay-off te plakken.

Naast de uit te delen sets met kleinere stickers, plakten we ook nog enkele grote stickers van 1.5 meter op de muren.

2. Storyline – wanden

We plaatsten 3 meter brede wanden in het pand met daarop de nieuwe storyline. Elke keer als de medewerkers erlangs liepen, zagen ze het nieuwe verhaal van Loyalis. In het nieuwe bedrijfspand, waar Loyalis per maart 2020 introk, maakten we muurstickers met de tekst erop.

3. Storyline – ‘toiletmuziek’

In de toiletblokken zetten we planten neer met daarin een geluidsboxje. De hele dag door hoorde je vanuit de plantenbakken de nieuwe storyline, ingesproken door Loyalis medewerkers! 5 medewerkers spraken de storyline in, wat we daarna per zin opknipten tot verschillende varianten van de ingesproken storyline. Een ludieke actie, die niet alléén maar lovende kritiek kreeg. 😉

4. Loyalis Live – uitnodigingen

Om alvast reuring te genereren, kregen de medewerkers via hun leidinggevende de uitnodiging om naar Loyalis Live te komen anderhalve maand later. De uitnodiging bevatte de nodige informatie over het event, maar gaf zeker nog niet alles weg.

5. Gidsrol – teamworkshops

Om de gidsrol met elk team verder uit te pluizen en samen een goede start te maken met het nieuwe Loyalis, volgde elk team een workshop. Vooraf kreeg elke medewerker een gids met daarin informatie over het nieuwe Loyalis, de workshoponderdelen en ruimte om teamafspraken met elkaar op te schrijven. Na de workshops maakten we voor elk team een in elke gids te klikken tabblad met daarop de besproken teamafspraken en een foambord met de afspraken om op de afdeling neer te zetten.

6. Gidsrol – escape room

Om de medewerkers echt te laten ervaren hoe het is om een gids te zijn, ontwikkelden we samen met Freakshow Escape een escape room speciaal voor Loyalis. Na het vervullen van de opdrachten in de kamer, kregen ze toegang tot het Gilde van de Gulden draad, een geheim genootschap. Het verhaal hieromheen werd speciaal voor Loyalis ontwikkeld. Lees en zie op deze pagina meer over de escape room.

7. Loyalis Live

Tijdens het evenement kwam alles samen. Ook tijdens het event was er veel ruimte voor interactie met bekende en minder bekende collega’s en leuke activiteiten: we ontwikkelden een Met het mes op tafel – Loyalis editie, waarbij de medewerkers geld (‘loy’) konden verdienen, om daarna in de Loyalis Shop leuke items mee te kopen. Naast kleding- en andere items, waren er ook verse smoothies voor het hele team te bestellen of kon er Loy gedoneerd worden aan het goede doel. Ook waren de medewerkers vooraf (te vinden op de uitnodiging) ingedeeld op een speeddatesessie met andere medewerkers. Verder konden er foto’s gemaakt worden bij een Loyalis-fotowand en een fotospiegel en konden er uiteraard allerlei hapjes & drankjes genuttigd worden. Last but not least werd het winnende team van de van de escape room bekend gemaakt en werd onthuld wie de ‘mentor’ was die te zien was in de video’s in de escape room. Lees en zie op deze pagina meer over Loyalis Live.

8. Loyalis Live – on demand

Maar de interne campagne stopte niet na Loyalis Live! Na het evenement kregen de medewerkers hun met Loy gekochte items binnen, werd het goede doel blij gemaakt met een mooie donatie, werden de bestelde smoothies geleverd en kon er nagenoten worden van de aftermovie en foto’s.

9. Gidsrol, storyline, pay-off – nieuw bedrijfspand

Na de verhuizing naar het nieuwe pand, trokken we de interne campagne nog een stukje door. Dit stuk loopt op dit moment en doen we door een fotowand te maken met alle Loyalis-gidsen (de medewerkers) in het pand, gepersonaliseerde naammokken om te gebruiken bij de nieuwe koffieapparaten en muurstickers met de nieuwe storyline erop.

10. Externe campagne

De externe campagne bestond uit 2 delen: een externe campagne gericht op de medewerkers en een externe campagne gericht op de branches waar Loyalis in actief is. Beiden werden ingevuld met een mooie mediamix van digital (social en display), print en outdoor. Op de eerder genoemde pagina gaan we hier dieper op in.

Loyalis
“De …
juli 24, 2020
WE Fashion
“…
juli 25, 2020