Loyalis: Escape room

Klant: Loyalis
Project:
Escape room
Jaar:
2020

Loyalis
Met aanvullende verzekeringen op maat bij arbeidsongeschiktheid, richt Loyalis (een merk van a.s.r.) zich op de sectoren overheid en onderwijs, nutsbedrijven, zorg en bouw. Daarnaast is Loyalis een expertisecentrum, waar werkgevers en werknemers advies kunnen krijgen over sociale zekerheid. Loyalis vervult een gidsrol voor haar klanten: klanten verdwalen nooit meer in de complexe wereld van sociale zekerheid.

Vraag
brandwebbing werd gevraagd de nieuwe positionering van Loyalis uit te werken. Deze uitwerking bevat het ontwikkelen van een nieuwe pay-off en storyline en het daarna naar buiten brengen hiervan via een interne en externe campagne. Het was belangrijk dat de gidsrol van Loyalis op een heldere en creatieve manier terugkwam in de campagne, zonder dat dit geforceerd over zou komen.

Lees op deze pagina meer over de introductie van de nieuwe positionering, waar deze escape room een onderdeel van is.

Escape room
Binnen de een interne campagne was zenden van informatie niet aan de orde: we maakten de medewerkers echt onderdeel van het veranderproces en maakten interactie tussen medewerkers een belangrijk onderdeel.

Om de medewerkers echt te laten ervaren hoe het is om een gids te zijn, ontwikkelden we samen met Freakshow Escape een escape room speciaal voor Loyalis. Het verhaal ging over het laten toetreden van Loyalis tot het Gilde van de Gulden Draad, een zeer geheim genootschap. Belangrijk was om voorafgaand aan het betreden van de kamer de sfeer al duidelijk neer te zetten en te teasen over de kamer.

Zo kreeg elke collega 2 weken voor de start een fysieke uitnodiging op zijn of haar bureau om deel te nemen aan een geheim genootschap, waarna ze een week later een e-mail kregen met daarin de mogelijkheid zich in te schrijven op een dag en tijdstip dat voor hen uitkwam. Belangrijk: ze konden zich niet per team inschrijven, wat betekende dat ze met voor hen soms onbekende collega’s in een team kwamen. Reden hiervoor was logischerwijs dat we de interactie tussen collega’s die elkaar minder of nog niet goed kenden wilden bevorderen.

Op het gezette moment meldde het team zich bij een archiefkamer, waar ze op zoek moesten naar aanwijzingen, die uiteindelijk leidden naar een videoboodschap van de gemaskerde ‘mentor’. De mentor vertelde wat de opdracht was die ze moesten volbrengen. Hierna moest er gezocht worden naar een kluisje en een code, waar een schatkaart in lag en een sleutel. Met de kaart vonden ze de daadwerkelijke escape room en met de sleutel kon de deur geopend worden.

In de kamer zelf was van alles te zien en doen en met allerlei kleinere raadsels kwamen ze steeds dichterbij het vervullen van de opdracht van de mentor. Na het oplossen van alle raadsels en het vervullen van opdrachten, kreeg het team toegang tot het Gilde van de Gulden Draad, een geheim genootschap. Als teken van het toetreden tot het genootschap, kregen ze elk een speciaal speldje om te dragen.

Tijdens het event Loyalis Live, een week nadat het laatste team aan de escape room meegedaan had, werd bekend gemaakt wie het winnende team was geworden. Daarnaast lieten we een aftermovie zien die we maakten door de in de kamer opgehangen go pro’s en werd eindelijk duidelijk wie toch die ‘mentor’ was die voorafgaand aan en tijdens de escape room opdrachten gaf aan de collega’s. De mentor, namelijk de directeur van Loyalis, overhandigde de speciale oorkonde waarmee bevestigd werd dat Loyalis deel geworden was van de Gilde van de Gulden Draad.

Fotografie: Freakshow Escape

Olympia
“Gee…
februari 26, 2020
Loyalis
“De …
juli 24, 2020