Leggle_dan introductie campagne

Leggle_dan introductie campagne 

Klant: Leggle
Project:
Leggle_dan introductie campagne
Jaar:
2016

Leggle is de disruptor in de markt van juridische dienstverlening. Een innovatieve enabler van een conservatief eindproduct. Dat vroeg om een soortgelijke communicatie tactiek.

Uitdaging
Leggle is een nieuwe vorm van juridische dienstverlening. Maar waar begin je op een markt waar bekendheid en betrouwbaarheid essentieel zijn?

Oplossing
Een disruptieve speler die niet bang is om met gestrekt been de markt te betreden. Dat vraagt om een gewaagd concept. Leggle is niet alleen de naam. Het is ook een opvallend woord wat lijkt op lekker, maar net niet helemaal. Dat inzicht voedde het concept.

Niemand zit op juridische conflicten te wachten en geconfronteerd worden met een dergelijke situatie roept snel de basis-emotie ‘Nou, lekker dan..’ of de kwinkslag “Leggle_dan”. Een sarcastische ‘punt’ die werd gekoppeld aan herkenbare, maar humoristische situaties.

Door diversiteit aan combinaties (situaties en middelen) kon er veel lengte in het concept worden gebracht. Onder meer een sequentiële inzet bij de Metro om een soort strip-effectbejag te bewerkstelligen en een branded content pagina volle advertentie voor meer inhoudelijke informatie. Ook werd er een serie radiocommercials opgenomen en draaide er dynamische banners die op basis van pagina onderwerp werden getoond. Een artikel over aardbevingen in Groningen? De banner toonde dan een Leggle daarover. Tenslotte sloten we de mediamix af met passende social uitingen.

Resultaten

0.500.000

Mensen bereikt met de campagne

0%

Stijging in brand related search

0x

Hoger dan score benchmark (online)

Leggle_dan radiocommercials

Het concept werd ook in radio doorgetrokken. Een diversiteit aan onderwerpen waarbij juridische dienstverlening van past komt werden uitgelicht.

– Radio commercial Leggle_dan versie 1: Echtscheiding

– Radio commercial Leggle_dan versie 2: Voordeel Leggle (persoonlijke klik)

Aegon interactieve kr… juli 14, 2016 Interactieve kraamlijst WE Fashion The Voice Kids header WE Fashion kleedt The… juli 14, 2016