In de cirkel

Klant: NRG
Project:
30.000perdag.nl
Jaar:
2019

NRG maakt met de kernreactor in Petten medische isotopen. Deze worden gebruikt bij het opsporen en behandelen van ziektes zoals kanker. Per dag worden meer dan 30.000 mensen geholpen met deze isotopen.

Uitdaging
brandwebbing ondersteunt NRG al enkele jaren in het vorming van het juiste beeld rondom de reactor in Petten. Waar veel mensen dachten dat he om kernenergie ging zien we dat het publieke beeld stukje bij beetje opschuift. De afgelopen jaren hebben we 30.000perdag.nl gelanceerd en ondersteund met onder andere een videocampagne (naar Petten) over het leven na kanker.

Oplossing
Het inzicht waar ‘In de cirkel’ op gestoeld is bestaat uit het feit dat iedereen wel iemand kent die baat heeft gehad bij de isotopen uit Petten. Niet alleen bij kanker, maar ook bij detectie van dementie en verschillende hart- en botscans wordt gebruik gemaakt van deze isotopen. Als je je realiseert dat iemand uit je eigen omgeving al gebaat is bij deze isotopen, zie je gelijk ook wat dit betekent voor de samenleving.

Dit jaar kwam de vraag om met een additionele invalshoek te komen om het draagvlak in de samenleving nog meer te vergroten.

Een aantal sportteams van een voetbalvereniging zijn gevraagd mee te doen aan een sociaal experiment waarin ze antwoord gaven op vagen door ‘in de cirkel’ te stappen. De cirkel in kwestie is het logo van 30.000perdag.nl en de vragen werden gesteld door Fien Vermeulen. Zij is naast Q Music DJ ook ervaringsdeskundige en tevens de interviewster van de ‘naar Petten’ serie.

Het resultaat? Een mooie registratie van een onthullende en emotievolle dag. Deze video leidt de kijker van de persoonlijke realisatie dat hij/zij vast ook iemand kent die baat heeft gehad bij de isotopen uit Petten terug naar het platform 30.000perdag.nl waar alle relevantie informatie beschikbaar is.

Resultaten

0

Deelnemers

0

Persoonlijke vragen

0

Diepe interviews

PostNL
The Smartes…
september 18, 2019
image PostNL flight 3 Internationaal
Aegon
Honey, let&#…
oktober 13, 2019