Niets Over Ons Zonder Ons

Klant: Ieder(in)
Project:
Informatieve video Sociaal Model
Jaar:
2020

Ieder(in) is de koepelorganisatie van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Tweehonderddertig organisaties zijn bij hen aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland van mensen met een beperking. Ieder(in) gaat ook na of het Sociaal Model goed wordt geïmplementeerd in Nederland.

Uitdaging
Het Sociaal Model gaat niet over specifieke personen. Het Sociaal Model is bedoeld voor IEDEREEN. Hoe richten we onze omgeving en onze samenleving zo in dat iedereen hier ‘drempelvrij’ gebruik van kan maken? Dit lastige vraagstuk was het onderwerp van deze opdracht.

Oplossing
Een informatieve video die dit lastige onderwerp uitlegt. Die vertelt waarom het Sociaal Model een noodzakelijk iets is en dat op een pakkende manier doet. In samenwerking met regisseur Mari Sanders, als presentator, hebben we een vrij lange video gecreëerd die het hele verhaal vertelt. Een logische keuze met de ‘Niets Over Ons Zonder Ons’ gedachte. Door daarbij gebruik te maken van tekst in beeld en leuke accenten houden we de aandacht vast van de kijker. Deze video is uiteindelijk getoond op diverse conferenties en evenementen waar Ieder(in) aanwezig is.

Uiteindelijk is de campagne uitgebreid met een ‘praatplaat’ die het verhaal samengevat verteld in een geprinte variant. Deze kon uitgedeeld worden aan mensen!

Ieder(in) praatplaat voorkant
Iederin_Praatplaat_MockupBack
EBS
Wat doe jij me…
november 11, 2019
Loyalis
Loyalis Li…
februari 12, 2020