Honey, Let’s talk money

Klant: Aegon
Project:
 Honey, let’s talk money!
Jaar:
2019

Klant
Aegon biedt financiële producten voor nu en later aan: het is één van de grootste verzekeraars van Nederland. Aegon biedt woonverzekeringen, autoverzekeringen, levensverzekeringen en hypotheken aan. Ook kun je terecht voor producten op het gebied van sparen, beleggen, vermogensbeheer, hypotheken en pensioen.

Uitdaging
Partners hebben beiden financieel te lijden als de gezinssamenstelling verandert door scheiden of overlijden, bijvoorbeeld: de ene partner komt in de schulden omdat hij/zij partneralimentatie moet betalen en het huis overneemt of de andere partner heeft minder te besteden omdat hij/zij geen kostwinnaar is.

Dit kan voorkomen worden door eerder (bij samenwonen/leven/trouwen en andere life events met impact op je relatie) en vaker het gesprek te voeren over geldzaken. We doen liever wat anders, bespreken liever de plannen die je samen maakt voor de toekomst (“het staat onderaan het lijstje”). En als je dan toch zover bent, weet je niet goed waar te beginnen en wat er geregeld moet worden.

Oplossing
Het Aegon kaartspel voor financiële zekerheid:

Gooien jullie alle geldzaken op één grote hoop? Of houd je de boel strikt gescheiden? Samenwonen: daar komt meer bij kijken dan alleen een verliefde blik en een verhuiswagen. Om het gesprek met je geliefde op gang te brengen, kan dit kaartspel jullie helpen!

Ga recht tegenover je partner zitten met de stapel tussen jullie in. Kijk elkaar eerst 30 seconden recht in de ogen, haal een paar keer diep adem en kom tot rust. Neem een kaart van de stapel, lees de vraag hardop voor. Eerst geeft je partner antwoord, daarna geef jij jouw antwoord op de vraag.

Bespreek de antwoorden zolang jullie daar behoefte aan hebben. Dit kaartspel is te spelen zolang jullie daar zin in hebben. Er zijn 52 vragen; speel alles in één keer, een paar vragen per keer, of één per week. De keuze is aan jullie!

Om meer aandacht te krijgen voor het kaartspel, zijn er verschillende producten gemaakt zoals inserts in verschillende magazines en een zestal video’s voor sociale media.

Wil je meer informatie? Dan is er de financiële checklist. Hiermee helpt Aegon je stap voor stap door alle financiële vragen en obstakels van het samenwonen.

Producten:
– digitale checklist voor financiële zekerheid (interactieve PDF)
printbare PDF (do-it-yourself kaartspel voor thuis)
– fysiek kaartspel (gelimiteerde opgave)
– advertenties
– magazine inserts (magazines vrouwelijke doelgroep)
6 video interviews

Concept: brandwebbing
Vormgeving: brandwebbing
Video’s: Lijm Amsterdam

 

 

Magazine insert

 

NRG
In de cirkel
september 20, 2019
EBS
Wat doe jij me…
november 11, 2019