Heel Holland Bakt Mee Quiz

Ben jij de beste thuisbakker van Nederland?

Klant: Kosmos
Project:
Heel Holland Bakt Mee
Jaar:
2017

Het heerlijk Hollandsche televisieprogramma Heel Holland Bakt is inmiddels al 5 seizoenen achter elkaar een kijkcijferkanon. In de wedstrijd, gebaseerd op het The Great British Bake Off van de BBC, strijden de deelnemers voor de titel “De beste thuisbakker van Nederland”.

In samenwerking met Omroep Max heeft uitgeverij Kosmos de licentie om aansluitend op de televisieserie een boekenreeks uit te brengen genaamd Heel Holland Bakt Mee. Hierin vinden andere hobbybakkers recepten uit de serie, aangevuld met mooie fotografie en handige tips. Als thuisbakker kun je de TV beleving verdiepen door mee te bakken met de uitzendingen.

Uitdaging
Andere thuisbakkers en fans van het programma op een leuke manier kennis laten maken met het nieuwe Heel Holland Bakt Mee boek. We wilden een stukje content creëren dat de doelgroep ook echt kon waarderen, en kon delen met gelijkgezinden.

Oplossing
In Nederland is een grote groep mensen actief bezig met het thuisbakken, zeker rond de uitzendingen van de show. Op basis van doelgroepinsights hebben we een profiel van de Heel Holland Bakt fan gevormd.

De bakkers hebben hun eigen taal en kennis. Wat is een Romia? Waarvoor gebruik je een houten Dolly? Wat kan je het beste gebruiken om koekjes een mooie glans te geven? Het is leuk om te kijken wat je als thuisbakker al wel en niet weet.

Om deze kennis te toetsen hebben we een interactieve quiz geproduceerd, waarin de thema’s uit de show iedere week uitgelicht werden.

De doelgroep was erg goed te benaderen via Facebook, waar de quiz zich ook erg goed voor leent. Het maakt het boek actionable, shareable en voegt een gamification element toe. Daarnaast was de eigen content van het boek goed bruikbaar voor de inhoud van de quiz.

Naast de doorlopende algemene advertenties werd elke week een van de quizvragen (die aansloot bij het weekthema) uitgelegd in een tweede set advertenties. Vanuit de quiz konden bezoekers doorklikken naar de productpagina van het boek op bol.com.

Resultaten

0.290

Bezoeken van de quiz

0%

Clickratio boven benchmark

0.140

Doorkliks naar de bol.com pagina

30.000 per dag NRG me… november 2, 2017 30.000 NRG Kattencontent Dokter kat – Bo… mei 2, 2018