Boven alles Yvonne – Grip op Koolhydraten

Klant: Kosmos
Project: Yvonne Lemmers – Grip op Koolhydraten
Jaar: 2018

Yvonne Lemmers is diëtiste en ervaringsdeskundige. Ze begeleidt mensen die graag willen afvallen en verkocht al ruim 150.000 boeken van haar methode Grip op Koolhydraten. Haar GOK-boeken zijn alom bekend, maar Yvonne verdient net zo’n prominente positie. Daarvoor kwam Kosmos Uitgeverij bij ons.

Uitdaging
In ruim zes maanden tijd gaan we Yvonne Lemmers op de kaart zetten en nog meer naar voren schuiven als deskundige. We willen haar naamsbekendheid vergoten door slimme online zichtbaarheid. 2018 moet het jaar van Yvonne worden.

Oplossing
We hebben verschillende vormen van social media marketing ingezet om de gewenste doelgroep zo effectief mogelijk te bereiken. In de Touch-fase zijn we gestart met een videocampagne van de boektrailer van de GOK om een breed publiek aan te spreken en data van de doelgroep te verzamelen. De hieruit opgebouwde pool gebruiken we vervolgens voor de retargeting van meer specifiekere boodschappen.

Andere prominente onderdelen in deze campagne zijn de engagement posts van waaruit een Meet & Greet met Yvonne te winnen is en posts met inspirerende recepten uit Yvonnes boek. Ook hebben we een test gemaakt waarin de doelgroep kan testen of ze baat zouden hebben bij Yvonnes GOK-methode. Omdat deze Meet & Greet, recepten en test de bewijsvoering zijn achter de GOK-methode vallen deze campagneonderdelen binnen de Tell-fase van de campagne.

De test is gebouwd in Typeform en hebben we aangejaagd binnen de afgevangen Touch-doelgroep op Facebook. Aan het eind van de test kunnen mensen hun e-mailadres achterlaten om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes over Yvonne. Het vergaren van deze e-mailadressen valt onder de Sell-fase van de campagne, omdat Yvonne de e-mailadressen tevens kan nurturen richting de verkoop van haar boeken.

Uiteraard bevat de campagne ook een always-on onderstroom met advertenties waarin de boeken van Yvonne gepromoot worden. Deze advertenties tonen we echter alleen aan de mensen die hebben geïnteracteerd met meerdere campagne-uitingen uit de Touch- en Tell-fase.

Door slim om te gaan met verschillende audiences en data, kunnen we met een relatief laag budget toch over een lange periode campagne voeren en steeds relevantere communicatie tonen aan specifieke doelgroepen.

Resultaten

0%

Completion rate van een 20-vragen test

0%

CTR vanuit de test naar Bol.com

0

Kosten per e-mailadres

216 juni 11, 2018 Connexxion – We… juli 19, 2018