Het dagelijks leven van Dokter Kat, oftewel Gijs

Klant: Boehringer Ingelheim
Project:
Dokter kat
Jaar:
2018


Boehringer Ingelheim is één van de grootste spelers op het gebied van dieren farmaceutica. Haar doelstelling is het ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe producten om de gezondheid en welzijn van dieren te verbeteren. Ons project betreft gezelschapsdieren en dan met name katten.

Uitdaging
Er mag geen directe reclame gemaakt worden richting de consument. Daarom is ervoor gekozen om een aanpak waarmee er awareness komt voor de gezondheid van katten te hanteren. Met name voor katten ouder dan 7 jaar, daar de gezondheidsrisico’s vanaf deze leeftijd sterk toenemen. De aanpak is tweeledig.

Enerzijds moet er awareness komen voor ‘kattengezondheid’ en daarnaast moet er traffic richting het informatieve platform, cat-care.nl.

Oplossing
Om de doelgroep laagdrempelig te bereiken bedachten we Dokter Kat. Via social media is er een profiel/pagina gemaakt voor het fictieve karakter. Zijn echte naam; Gijs! Als de kat van een dierenarts, genaamd Nicole, vertelt hij over zijn dagelijks leven. Soms fun, soms serieus en af en toe met een knipoog naar de medische wereld. Via video’s, posts en quizzen wordt informatie verschaft en uitgevraagd. In alle content wordt naast een eventuele klik altijd geoptimaliseerd op interactie met de gebruiker. Dit door middel van eenvoudige vragen. Het doel in alle gevallen om te peilen wat mensen weten van katten, wat wij ze nog bij kunnen brengen en wat ze juist willen leren over het welzijn van katten.

De campagne zou natuurlijk niet brandwebbing waardig zijn als er niet nog veel meer bij kwam kijken. Zo kan er aan de hand van de quiz een digitaal cadeau voor je kat worden aangevraagd dat automatisch per mail wordt toegestuurd, zijn er social media presentaties gegeven op de Voorjaarsdagen-beurs met daarbij flyers en visitekaartjes van Dokter Kat en werden er zelfs Dokter Kat cupcakes uitgedeeld.

Na ruim 1 maand campagne zijn alle gestelde KPI’s al behaald. Aangezien de campagne een lange adem heeft en nog minstens tot het einde van dit jaar doorloopt staat er nog een hoop te gebeuren. Dat wil je niet missen toch?

Volg Gijs daarom op zijn Facebook- of Instagrampagina of doe zelf de quiz eens en check wat jij weet over katten welzijn.

Resultaten

Na 3e maand
0.368

Personen die actie ondernemen

0.326

Deelnemers quiz

0.608

Unieke clicks op link

NRG
“30.000 …
november 2, 2017
30.000 NRG
Mijnverzekeringenopeenrij.nl campagne Mijnverzekeringenopee… juni 6, 2018