Dokter Kat: 3 jaar contentmarketing

Klant: Boehringer Ingelheim
Project:
Dokter Kat
Jaar:
2018 – heden

Boehringer Ingelheim
Boehringer Ingelheim is één van de grootste spelers op het gebied van dieren farmaceutica. Haar doelstelling is het ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe producten om de gezondheid en het welzijn van dieren te verbeteren. Ons project betreft de gezelschapdieren katten.

Uitdaging
Er mag geen wettelijk gezien geen directe reclame gemaakt worden voor voorgeschreven medicatie richting de consument. Contentmarketing is daarom de perfecte oplossing. Daarom hebben wij een awareness campagne opgezet voor de gezondheid van katten. Met name voor katten ouder dan 7 jaar, want de gezondheidsrisico’s nemen vanaf deze leeftijd sterk toe. De aanpak is tweeledig.

Ten eerste moet er awareness komen voor ‘kattengezondheid’ en ten tweede moet er traffic richting het informatieve platform, cat-care.nl.

Oplossing
Om de doelgroep op een toegankelijke, creatieve en laagdrempelige manier te bereiken creëerden we Dokter Kat. Een fictief kattenkarakter, dat via social media zijn kennis van katten deelt. Zijn naam; Gijs! Als de kat van een dierenarts, genaamd Nicole, vertelt hij over zijn dagelijks leven. Soms fun, soms serieus en af en toe met een link naar de medische wereld. Via video’s, posts en quizzen wordt informatie verschaft en uitgevraagd. In alle content wordt naast een eventuele klik altijd geoptimaliseerd op interactie met de gebruiker. Dit door middel van eenvoudige vragen. Het doel in alle gevallen om te peilen wat mensen weten van katten, wat wij ze nog bij kunnen brengen en wat ze juist willen leren over het welzijn van katten.

De campagne zou natuurlijk niet typisch voor ons zijn als er niet nog veel meer bij kwam kijken. Zo kan er aan de hand van de quiz een digitaal cadeau voor je kat worden aangevraagd dat automatisch per mail wordt toegestuurd, zijn er social media presentaties gegeven op de Voorjaarsdagen-beurs met daarbij flyers en visitekaartjes van Dokter Kat en werden er zelfs Dokter Kat cupcakes uitgedeeld.

Na ruim 1 maand campagne waren alle gestelde katten KPI’s al behaald, want wat blijkt: Katten en Socal media is een gouden combinatie! Het resultaat: Dokter Kat geeft na 2 jaar nog steeds advies en zijn fangroep blijft groeien!

Volg Gijs daarom op zijn Facebook- of Instagrampagina of doe zelf de quiz eens en check wat jij weet over katten welzijn.

Resultaten

Sinds 2018
0

Page likes op Facebook

0

Instagram Followers

0

Mensen bereikt

WE Fashion
The Voi…
augustus 14, 2020
EBS
Najib doet een…
september 17, 2020