Deconstruct the Machine

Klant: Weeelectric, Weee Nederland
Project: Deconstruct the Machine
Jaar: juni en december 2019

De klant
Weeelectric is de dochterorganisatie van Weee Nederland, beide organisaties hebben het doel om zoveel mogelijk kleine elektrische apparaten te laten inleveren en te recyclen. Zo zijn er door heel Nederland verschillende inleverpunten en kan je in sommige regio’s apparaten meegeven aan de post- of pakketbezorger. Toch worden er nog veel elektrische apparaten weggegooid bij het normale afval. Zonde, want zo’n apparaat zit vol met herbruikbare grondstoffen.

Opdracht
Brandwebbing is gevraagd een nieuwe visuele identiteit te ontwikkelen voor Weeelectric, in de vorm van een nieuwe campagne. Hierbij moest het logo en de kleuren van Weeelectric behouden worden.

Inzicht
Welke elektrische producten kunnen we hergebruiken en met welk doel? Weinig mensen weten bijvoorbeeld dat 200 mobiele telefoons voldoende goud bevatten voor een trouwring. Maar waar is dat goud verstopt en welke herbruikbare grondstoffen kun je nog meer vinden in een mobiele telefoon?

Concept
Het inzichtelijk maken van de waardevolle grondstoffen in dagelijkse gebruiksvoorwerpen, zoals een mobiele telefoon, een stofzuiger, een computer en een wasmachine. Dit door de producten tot op schroefniveau uit elkaar te halen: “Deconstruct the Machine”.

Uitvoering
Om dit duidelijk en visueel aantrekkelijk te maken, kwamen we op het idee om ‘knolling’ te gebruiken.

De knolling-techniek is het proces waarbij een groep gerelateerde objecten op een strakke, georganiseerde manier wordt gerangschikt door parallelle lijnen en hoeken van 90° te gebruiken. We hebben de vier producten (in elkaar, uit elkaar en detailshots) in een vierkant gefotografeerd, met deze knolling-techniek. Door deze driedeling is duidelijk en visueel aantrekkelijk te zien welke waardevolle grondstoffen er in de producten zitten.

Media
De afbeeldingen (en video’s van de making of) zijn gebruikt in de volgende media

– De website van Weeelectric
– Social media, zoals Instagram en Facebook van Weeelectric
– Pers-kit te verkrijgen via Weeelectric
– Posters bij verschillende inleverpunten

Stap 1:
de producten

Stap 2:
Deconstruct the Machine

Stap 3:
de details

Diabetesvereniging Ne… augustus 14, 2019 image PostNL flight 3 Internationaal PostNL
The Smartes…
september 18, 2019