DAS: Recht uit de Praktijk

Klant: DAS
Project:
Recht uit de Praktijk
Jaar:
2021

In 2016, 2017 én 2018 verzorgden we voor DAS de mooie campagne Recht uit de praktijk, waarmee we in 2016 goud wonnen in de hoofdcategorie B-to-C bij de Grand Prix Content Marketing awards. In 2021 is Recht uit de praktijk weer terug!

Ook dit jaar lees je in Recht uit de praktijk opmerkelijke particuliere en zakelijke verhalen, geschreven door juristen van DAS. In de verhalen vertellen zij hoe ze aan de slag gaan met verschillende juridische vraagstukken, om lezers bewust te maken van de juridische risico’s die zij dagelijks lopen. Niet door in te spelen op angst, maar door echte verhalen over mensen die bij zo’n conflict betrokken raakten en de aanpak ervan.

Elke dag opnieuw zijn de juristen van DAS betrokken bij gebeurtenissen die mensen persoonlijk raken, in situaties waarin ze terugvallen op de expertise van DAS. Vaak als laatste redmiddel. Deze verhalen zijn soms mooi en hoopgevend, maar ook vaak droevig en confronterend.

Allemaal hebben ze twee dingen gemeen: ze zijn het waard om verteld te worden en ze laten zien waarom het werk van DAS ertoe doet. Voor de mensen die bij DAS aankloppen, maar zeker ook voor de experts die elke dag opnieuw alles op alles zetten om anderen verder te helpen.

Door Recht uit de praktijk laten we een groot publiek kennis maken met de juridische risico’s die zij elke dag lopen en de rol die DAS daarin speelt. Via mediapartner De Telegraaf publiceren we in het eigen DAS dossier particuliere en zakelijke verhalen, die aangejaagd worden door banners en homepage-posities. Elk verhaal is voorzien van een visual: een foto die de hoofdpersoon van het verhaal uitbeeldt, aangevuld met illustraties van details uit het verhaal. Elk verhaal wordt onderaan afgesloten met naam en foto van de betreffende jurist.

Naast het laten kennis maken met mogelijke juridische risico’s, is de doelstelling van de campagne om de doelgroep daadwerkelijk te activeren. We willen ze na het lezen van verhalen laten verdiepen in andere (juridische) content van DAS en de producten op DAS.nl.

Onderaan elk verhaal zijn daarom informatielinks te vinden die aansluiten op het betreffende verhaal. Gaat het verhaal bijvoorbeeld over een dame die ontslagen wordt, dan zijn onderaan het verhaal informatielinks te vinden naar het berekenen van transitievergoeding, redenen voor het indienen van ontslag etc.

Daarnaast is bij elk verhaal een extra productbanner geplaatst. Hiermee wekken we de interesse op voor rechtsbijstand. Door de verhalen kan men namelijk getriggerd worden voor eigen problemen: ze zoeken een oplossing voor conflicten of problemen waarmee ze zelf nu te maken hebben of om zich ertegen te kunnen wapenen in de toekomst.

Naast het plaatsen en aanjagen van de verhalen bij De Telegraaf, zijn de verhalen ook vindbaar in het dossier op de eigen DAS website. Dit dossier bevat dezelfde content en wordt extra aangejaagd door bannering, paid social media en organisch bereik.

Resultaten
To be announced…

Connexxion
Busnumm…
april 20, 2021
Kleertjes.com
The …
april 29, 2021