Welkom in je nieuwe woning

Klant: Connexxion
Project:
Verhuiscampagne
Jaar:
2017

Als een van de grootste vervoersmaatschappijen van Nederland is Connexxion constant op zoek naar leuke manieren om mensen kennis te laten maken met het gemak van de bus. Uit ervaring weet Connexxion dat zodra men eenmaal de bus heeft gebruikt, de drempel flink verlaagd is om op een later moment nog een keer de bus te pakken.

Een mooi moment om (opnieuw) kennis te maken met het OV in de buurt is na een verhuizing. Connexxion wil deze mensen uitnodigen om het gemak te ervaren van de bushalte om de hoek. Het verlagen van deze drempel kan onder andere door middel van gratis of gereduceerd probeergebruik.

Uitdaging
Bij brandwebbing proberen we altijd gewenste commerciële communicatie te voeren. Niet schieten met hagel, maar door middel van sterke targeting de ontvanger op het gewenste moment te banaderen. Dit is effectiever voor onze klanten, en een stuk meer welkom voor de klanten van onze klanten. In Nederland verhuizen we gemiddeld eens in de zeven jaar. Om mensen met onze op het juiste moment te bereiken zijn we op zoek gegaan naar de beste invulling van deze campagne.

Oplossing
Een partij die precies op dit moment in contact komt met onze doelgroep is BuurtKadoos. Zij versturen een BuurtKadoos kortingsvouchers van lokale ondernemers. Zodra iemand verhuist en voldoet aan bepaalde doelgroepscriteria krijgen zij kosteloos een zo’n doosje thuis gestuurd. Met de Connexxion voucher kunnen ontvangers 4 gratis tickets aanvragen de bus. Zo kunnen zij kosteloos kennismaken met Connexxion en proberen we de drempel te verlagen om vaker de bus te gebruiken.

Daarnaast bereiken we met een klein mediabudget onlangs verhuisde personen via social. Wanneer zij kenmerken tonen onlangs verhuisd te zijn vallen ze binnen onze targetingcriteria. Door middel van een advertentie krijgen ook deze mensen gratis tickets voor de bus aangeboden.

Voor extra awareness en als leuke (semi) random act of kindness hebben we een winactie opgezet op Facebook. Er werd opgeroepen om vrienden te taggen die de komende maanden zouden verhuizen en wel een paar extra handen kunnen gebruiken. Zij zouden kans maken op de enige echte Connexxion verhuisbus. Uit de bijna 2000 reacties werd willekeurig een gelukkige winnaar gekozen. Zij had op de dag van verhuizen een verhuiswagen en drie verhuizers met een verhuislift tot haar beschikking!

Na evaluatie van de campagne zijn we over gegaan op een ‘always on’ aanpak, waarbij we het gehele jaar door aanwezig zijn op social en de samenwerking met BuurtKadoos hebben verlengd.

Resultaten

0.480

Personen bereikt met de BuurtKadoos

0

Reacties op de winactie

0.910

Personen bereikt op social

Grip op Koolhydraten juni 11, 2018 Back to School Prisma Prisma 2018 – B… oktober 16, 2018