Busnummers – Een spel voor het hele gezin

Klant: Connexxion
Project:
Busnummers Campagne
Jaar:
2018

Connexxion is een van de grote namen in het OV. Wie kent ze niet? Als vervoerder in diverse regio’s brengt Connexxion mensen met kwaliteit, eenvoud en trots van en naar de plek van bestemming. Binnen hun assortiment aan producten bevindt zich ook de ‘familiedagkaart’. Een kaart om met het hele gezin een dag met de bus te reizen.

Uitdaging
De uitdaging in dit project lag vooral in het zoeken naar een unieke en originele manier om de tickets aan de man te brengen. Niet zozeer met platte ‘koop nu’ advertenties, maar met gewenste commerciële communicatie.

Oplossing
Om aandacht te trekken op het product is ervoor gekozen om een indirecte aanpak te gebruiken. Om precies te zijn via gamification, een goede manier om inhoud in spelvorm over te brengen aan je doelgroep. Met een simpel maar vermakelijk ‘quiz-spel’ kunnen ouders hun kinderen gedurende een busrit vermaken. Met vragen als ‘hoeveel handlussen bevat de bus?’, of ‘Wat is het lijnnummer van de bus?’ is het spel voor alle leeftijden toegankelijk en zal er niet enkel nagedacht moeten worden, maar ook gezocht! Wellicht moeten de kinderen een vraag aan de buschauffeur stellen of een rondje door de bus lopen om de stopknoppen te tellen.

In combinatie met een unieke 8-bit stijl, herkenbaar voor elke gamer, jong of oud, is een soort wereld gecreëerd. Deze wereld bevat levels, die elk aan een vraag en aan een stukje van deze ‘wereld’ gekoppeld zijn. Zo begint je reis in de ruimte en eindig je diep in het centrum van de aarde.

Door enerzijds te adverteren voor het bestaan van het ticket en anderzijds een tof stuk content, in de vorm van een spel, aan te bieden ontstaat een prettige balans. Een balans die mensen niet snel verveeld of als vervelend overkomt. Gewenste commerciële communicatie dus!

Bekijk de website van busnummers hier, of kijk eens naar een van onze andere toffe cases.

Leveldesigns

Facebook

Advertenties

Facebook
familiedagkaart2
familiedagkaart1
NRG FIELD-LAB april 8, 2021 DAS
Recht uit de p…
april 20, 2021