Citroenstraat 10

Klant: WE Fashion
Project:
 Citroenstraat 10
Jaar:
2019

Briefing
Na een initiële briefing vanuit WE zijn we op ons advies met het LINDA. sales en LINDA. bureau team om de tafel gegaan. Dit met als primair doel om op natuurlijk wijze te onderschrijven dat WE kleding heeft voor de momenten die ertoe doen in het leven. Het verhogen van brand awareness, imago verbetering alsmede store visit intent (off -en online) vormden daarbij de key metrics.

Oplossing: WE x LINDA. original
Na wat opties te hebben verkend was er al snel een treffende match gevonden om gezamenlijk een komische drama web serie op te zetten waarbij de cast volledig in WE Fashion najaarscollectie zou worden gekleed. De serie gaat over de onlangs gescheiden Fleur, gespeeld door Kim Pieters, die op de redactie van een vrouwenblad werkt. Na haar breuk met Wouter (gespeeld door Frederik Brom) is ze met haar twee kinderen van Amsterdam naar Almere verhuisd. Met vallen en opstaan herpakt Fleur zich na haar scheiding.

Het originele script is geschreven door Suus Ruis en Frank Houtappels en de eindregie lag bij Will Koopman. Dit partnership betekende niet alleen dat WE Fashion de outfits leverde en de afzender was van de serie. WE stond ook mede aan de tekentafel wat betreft script, naamgeving van de serie, (locatie) opnames, cast selectie, winacties etc..

WE x LINDA. connect sweater
Zo was er een activatie met een bijzondere trui die te zien was in de serie. Het ging om een scene in de tweede aflevering, waarin hoofdrolspeelster Fleur gaat speeddaten en alle deelnemers een naamtrui moeten dragen om het eerste contact makkelijker te maken. Deze WE X LINDA. Connect Sweater was te personaliseren door een eigen naam erop te laten zetten, en werd tijdelijk door WE Fashion in haar collectie opgenomen. De actie was een doorslaand succes, want na 2 dagen was al 50% van de truien verkocht.

Multiple Touchpoints
Via een crossmediale owned & paid campagne (nieuwsbrieven, mailings, printuitingen in LINDA.magazine, een tv-spot, een outdoor-campagne, een radiocommercial, een banner- en social campagne), werd de kijker in de verhaallijn subtiel betrokken bij de nieuwe najaarscollectie van WE Fashion doordat de verschillende personages van Citroenstraat 10 te zien waren in deze collectie. Ook was de serie 2 maal integraal te zien op Net5.

Resultaten

Onderzoek is uitgevoerd door DVJ Insights
 • Totale serie bereik onder Vrouwen 20-55: 1.3 mio. personen (=33% van totale doelgroep!)
 • Onder deze Vrouwen die zeggen bekend te zijn met de serie lag de brand awareness, imago waarden en (web) store visit intentie significant hoger dan vrouwen die niet bekend waren met de serie
 • De serie werd gezien als herkenbaar, eigentijds en humorvol
 • De brand fit tussen WE & LINDA. werd als zeer positief ervaren (logische fit tussen fashion & lifestyle platform)
0.000.000

Totale bruto campagne contacten

0.000

€ free PR / earned media

0.200.000

Totale netto bereik met de campagne
(± 80% van alle vrouwen 20-55)

Overige resultaten

Serie cijfers

 • Totaal aantal kijkers van de online serie: ± 1 mio. (één of meerdere (delen) afleveringen)
 • Totaal aantal unieke kijkers van de online serie: ± 300.000
 • Totaal aantal TV kijkers van de serie op Net5: 733.000 (6+)
 • Totaal aantal TV kijkers van de serie op Net5: 450.000 (Vrouwen 20-55)
 • Best bekeken LINDA. original serie tot nu toe

PR/earned media

 • De campagne leverde een earned media waarde op van ± € 250.000

Business results

 • WE x LINDA. connect sweater is voor meer dan 12.000 verkocht
 • 50% hiervan was reeds na 2 dagen verkocht
 • De WE Fashion social media volgers kreeg een flinke boost
Loyalis
“Int…
juli 24, 2020
Olympia
“Verhale…
juli 28, 2020