BOL.com
Digital Marketing Webinarserie

Digital Marketing Webinarserie

Klant: bol.com
Project:
Digital Marketing Webinarserie
Jaar:
2021

Klant
Bol.com behoeft eigenlijk geen introductie. We kennen allemaal de gigantische webshop waar je alles kunt vinden, van boeken tot cosmetica en van kattenvoer tot elektronica.

Vraag
Bol.com wilde voor hun digital marketeers een webinarserie maken over de trends, tips & tricks en next steps binnen digital marketing. Zij vroegen ons deze serie van A tot Z te ontwikkelen: onderwerpen, presentatoren, teksten, presentatieslides, productie, naslagwerk en een toffe uitnodiging voor de collega’s.

Uitwerking
Na een brainstorm kwamen we uit op acht webinaronderwerpen:

  1. Ontwikkelingen (digitale) medialandschap
  2. Merk, sales, marketing en politiek
  3. Online advertising: display en video
  4. Data en tooling: orde in de chaos
  5. Data, het nieuwe goud en privacy, het nieuwe pijnpunt
  6. Search, social search, SEO en SEA
  7. Social media, een wereld op zichzelf
  8. Gewenste commerciële communcatie

Deze acht onderwerpen werkten we uit in presentaties en samen met de presentatoren (mensen met echte vakkennis) en productiepartij Lukkien namen we in twee dagen alle acht webinars op. Het resultaat: een achtdelige webinarserie waarin je in maximaal 30 minuten per webinar alle ins & outs leert over digital marketing.

Om de collega’s over de webinars te informeren en enthousiasmeren, bedachten we een leuke trigger. Een trigger die origineler is dan een eenvoudig mailtje met de uitnodiging deel te nemen aan de webinars. Een trigger die de collega’s niet zomaar zouden vergeten. Bij brandwebbing zijn we gek op gamification, en zo kwamen we uit op het ontwikkelen van een bol.com Digital Marketing kwartetspel. Dit spel bestaat uit acht kwartetsets, elke set heeft als onderwerp een van de acht webinaronderwerpen. Elke set bestaat uit vier kwartetkaarten met daarop de trefwoorden die bij het webinar horen, met daarop gehighlight welk trefwoord de betreffende kaart representeert.

De collega’s ontvingen dit spel via de post (i.v.m. het thuiswerken in coronatijd) in een doosje met stickers in dezelfde stijl erop en een begeleidende uitnodiging (met als design een uitvergrote speelkaart). Gezamenlijk bekeken ze daarna de opgenomen webinars.

Er zijn twee manieren om het spel te spelen: het eerste is als regulier kwartetspel, alleen is dat wat lastig met elkaar te spelen op afstand. Daarom bedachten we een tweede manier, een vragenspel. Ons contactpersoon ontving 32 vragen (vier vragen per webinar) waar de trefwoorden op de kaartjes de antwoorden op waren. Tijdens een videocall stelde zij vragen en zochten de collega’s gauw tussen hun kaartjes naar wat zij dachten dat het juiste antwoord zou zijn. Uiteraard hebben we ervoor gezorgd dat de vragen en antwoorden soms dicht bij elkaar lagen om het spel niet te makkelijk te maken. Als ze het juiste kaartje dachten te hebben, lieten ze die zien voor de camera. Wie de meeste antwoorden goed had, won het spel.

Een paar maanden later ontving elke collega ook deze laatste set met vragenkaartjes, die ze bij de andere kaartjes in het doosje konden bewaren als een leuk aandenken (en om nog eens thuis te spelen in coronatijd…).

EBS
Najib doet een…
september 17, 2020
NRG FIELD-LAB april 8, 2021