Patient Activation – ‘What type of cup are you?’

Klant: Boehringer Ingelheim
Project:
Patient Activation
Jaar:
2021

De klant

Boehringer Ingelheim is één van de grootste spelers op het gebied van farmaceutica. Haar doelstelling is het verbeteren van de gezondheid en de kwaliteit van leven van patiënten wereldwijd.

Campagnes kunnen zich landelijk, maar ook globaal focussen. Ons project betreft een Europa brede insteek en wordt onder andere uitgerold in België, Finland, Zweden, Portugal en Griekenland.

De vraag

Een toegankelijke fun campagne bedenken die ervoor zorgt dat IPF en COPD patiënten zich weer comfortabel voelen om gezondheidshulp te vragen bij hun arts.

Tijdens de COVID-19 pandemie is een arts bezoeken voor de kwetsbare IPF en COPD patiënten erg moeilijk. Toch is het juist belangrijk dat zij wel de passende onderzoeken en hulp krijgen. Natuurlijk willen wij wel dat zij zich prettig voelen bij een (digitaal) bezoek en op een toegankelijke speelse manier herinnerd worden aan het belang hiervan.

De oplossing

Mensen op een speelse manier laten weten dat zelfzorg heel belangrijk is. Hoe? Een quiz! De insteek: We willen allemaal mensen helpen, maar om dat te kunnen moeten we eerst voor onszelf zorgen. Want, ‘You can’t poor from an empty cup!’. Dus, ‘Take care of yourself first!’.

Iedereen moet er eerst voor zorgen dat zijn eigen energie of ‘cup’ goed is. Hierbij heeft iedereen natuurlijk zijn eigen persoonlijkheid en vorm. Iedereen is een andere ‘cup’. Dus we spelen de quiz, ‘What type of cup are you?’.

De quiz

4 vragen

10 uitkomsten

1 boodschap

“Remember, we all want to help and take care of the people we love.
But to be able to do that we need to take care of ourselves first.
Contact your physician to update your care plan.
Your physician can help to set up a specific plan for your care taking all physical and digital possibilities into account.”

Resultaten

Zweden

532px-Flag_of_Sweden.svg

9,6 % van de bereikte mensen
heeft de quiz gespeeld!

350.000 doelgroep grootte
290.000 impressies
70.000 bereik
6.700 quizzen gespeeld
€0,30 per gespeelde quiz

Finland

532px-Flag_of_Finland.svg

12,7 % van de bereikte mensen
heeft de quiz gespeeld!

178.000 doelgroep grootte
142.000 impressies
35.500 bereik
4.500 quizzen gespeeld
€0,17 per gespeelde quiz

Speel de quiz zelf

EBS
Regenboogbus e…
augustus 12, 2021