Interactieve video van de verloren Aegon envelop

Klant: Aegon
Project:
Aandacht voor je toekomst
Jaar:
2015

We vergeten bewust of onbewust allemaal wel eens aandacht te besteden aan belangrijke zaken. Aegon begrijpt dit en wil awareness creëren voor geldzaken die we liever uitstellen. Binnen het thema aandacht voor je toekomst mochten wij een online vervolg creëren.

Uitdaging
Op vernieuwende wijze de doelgroep prikkelen met content, waarbij uitstelgedrag en aandacht voor belangrijke geldzaken met een knipoog worden geadresseerd.

Oplossing
Thuis hebben we geen aandacht voor belangrijke post, maar hoe is dat wanneer er een vergeten envelop op straat belandt? In Aegon’s TV commercial zagen we dat een belangrijke envelop op straat belandde, waarna iemand, die de urgentie inziet, deze weer bezorgt. Wij gebruikten het verhaal van de vergeten envelop om op onderzoek uit te gaan. Zouden mensen belangrijke post van een ander bezorgen, weggooien of negeren? Cameraploegen werden verdekt opgesteld en wachtten af.

In het experiment legden we een – op het oog – belangrijke envelop op straat, in de nabijheid van het afleveradres.

Een dag lang werden nietsvermoedende voorbijgangers aangesproken en gevraagd naar hun interactie met de envelop.

Van het experiment werd een interactieve video gemaakt waar de reacties, extra informatie en interacties van de voorbijgangers te zien zijn. Een nieuwe techniek zorgde dat je ook binnen Facebook kon interacteren met de video. Zo geeft Aegon de doelgroep ook in de video een eigen keuze.

De interactieve video werd ondersteund door teasers, social, Youtube en seeding.

Resultaten

0.000

Interactieve Video Views

0.4

Gemiddelde aantal interacties

0.30

Minuten gemiddelde kijktijd

Introductie SoundMoun… april 15, 2016 Vogels SoundMount Prisma real life Word-art Prisma real life Word… mei 14, 2016