Aegon interactieve kraamlijst

Klant: Aegon
Project:
Interactieve kraamlijst
Jaar:
2016

Aegon wil ons bewust keuzes laten maken voor een gezonde financiële toekomst. Dat is hun missie. Die is heel relevant en actueel, want of het nu gaat om zorg, onderwijs of ons pensioen: we moeten er zelf voor zorgen.

Uitdaging
Als bewijsvoering achter de commercials heeft Aegon een aantal handige tips/adviezen/lijsten, maar hoe maken we die nou aantrekkelijk?

Oplossing
De kraamlijst bestond uit vier delen (0-3 maanden, 3-6 maanden, 6-9 maanden en na de geboorte). In de lijst stonden allemaal handige financiële tips voor toekomstige ouders. Van het regelen van ouderschapsverlof en je kinderbijslag tot het organiseren van een kraamfeest en het controleren van je verzekeringen.

Om het geheel nog aantrekkelijker en interactiever te maken ontwikkelde wij een interactieve kraamlijst. Een document waarop je zowel online als offline de diverse nog aan te pakken zaken o.a. kon afvinken, delen en opslaan.

Heel handig dus, vooral omdat het document via links je direct verwees naar de juiste sites. Door het gebruik maken van een interactieve PDF waren we zelf nog in staat gamification toe te voegen. Doormiddel van animaties en geluiden tijdens het afvinken van opgepakte zaken werd de gebruiker telkens gestimuleerd door te gaan.

Na de vele downloads in de eerste weken werd er gekozen om ook de kind gaat studeren, kind staat op eigen benen en financiële goede voornemens lijst interactief te maken.

Resultaten

0+

Downloads van de lijsten

0.41

min gemiddeld aan interactie

0%

van gebruikers via mobiel

ByDe het online inspi… mei 15, 2016 ByDe caseheader Introductie campagne leggle_dan Leggle_dan introducti… juli 14, 2016