30.000 per dag

Klant: NRG
Project:
30000perdag.nl
Jaar:
2017

NRG, de producent van medische isotopen uit Petten, heeft besloten om het belang van medische isotopen voor de Nederlandse gezondheidszorg op de kaart te zetten. De productie van medische isotopen is de primaire activiteit van de reactor in Petten, die beheerd wordt door NRG. Een grote misvatting is dat de reactor kernenergie zou produceren. Dat is echter nooit de activiteit geweest.

Uitdaging
Om het grote publiek te informeren volgt NRG twee hoofdlijnen in haar communicatieaanpak: een rationele component, met de lancering van een online platform dat uitleg geeft over de wereld van medische isotopen.

En een emotionele component bestaande uit 3 video-interviews met mensen die kanker overleefd hebben. Elk staan zij voor één van de 30.000 mensen per dag die baat hebben (gehad) bij medische isotopen. Deze video’s worden ingezet om bezoekers naar het online platform te verwijzen, waar zij ook hun support kunnen laten zien.

Oplossing
Op 30.000perdag.nl is een online informatiepark gebouwd waar je een virtueel bezoek kunt brengen aan verschillende onderdelen van de productieketen van medische isotopen: van grondstoffen tot reactor in Petten tot toepassingen in het ziekenhuis.

Door het openstellen van deze wereld wil NRG aan (ex)kankerpatiënten en hun omgeving laten zien wat er nodig is om kanker te behandelen -en support vragen voor het belang van medische isotopen en goede kankerbehandeling in Nederland.

In de Facebook-campagne worden 3 video-interviews ingezet met mensen die kanker overleefd hebben. De interviews zijn afgenomen door presentatrice Fien Vermeulen, die zelf lymfeklierkanker heeft overleefd. Fien neemt de ex-patiënten Anouk (26), Alexander (42) en Manon (34) in de auto mee richting de onderzoeksreactor in Petten, waar zij vertellen over hun bijzondere ervaringen in tijden van onzekerheid. Elk staan zij voor één van de 30.000 mensen per dag die baat hebben (gehad) bij medische isotopen.

Iedereen kan support laten zien door de Facebookpagina 30.000perdag te liken. Verder zijn er T-shirts te bestellen via 30.000perdag.nl waarmee zowel ex-patiënten als supporters hun steun kunnen betuigen. Het is de bedoeling dat supporters die plaatsen op hun social media met #30000perdag.

Resultaten

0

Video likes op Instagram

0%

van stemmend Nederland bereikt (prognose)

0

likes en stijgend

DAS
Recht uit de p…
mei 28, 2017
Recht-uit-de-praktijk
Mijnverzekeringenopeenrij.nl campagne Mijnverzekeringenopee… juni 6, 2018