Dat verwacht je niet van een accountant

Klant: 216
Project: introductiecampagne 216
Jaar: 2017

216 gaat de accountantsmarkt disrupten, vernieuwen, uitbreiden. Ze zijn een optimistische rebel die niet wacht op de toekomst. 216 beweegt van een traditionele accountant naar een brede financiële dienstverlener voor MKB-ondernemers en helpt hen meer geld te verdienen. Door slimme combinaties van techniek, data en mensen bieden ze een uitgebreider pakket dan de ‘normale’ accountant.

Uitdaging
216 wil de challenger zijn in een wereld vol grijze pakken die naar het verleden kijken. Als tech savvy organisatie automatiseren ze ‘het verleden’ en tonen ondernemers de mooie kant van de cijfers. Maar hoe introduceer je dat? Ze vroegen ons met een activerende introductie campagne te komen die niet alleen de naamsbekendheid van 216 vergroot, maar ook zorgt voor nieuwe klanten en sales. Een typische inhoud, vorm en context case.

Oplossing
Bij een frisse speler hoort een frisse aanpak. Geen lange zware teksten of corporate uitstraling. 216 staat voor heldere taal. Voor accountants van wie je meer mag verwachten dan alleen betrokkenheid bij je cijfers. Dat hebben we opvallend gevisualiseerd.

We hebben gekozen voor de haiku-vorm: korte statements opgebouwd uit 2-1-6 woorden. Elk statement verwoordt 1 onderdeel dat je al mag verwachten van een accountant, en 1 onderdeel dat precies die persoonlijke werkwijze van 216 typeert. Visueel kozen we ervoor échte 216-collega’s te fotograferen. Zij gebaarden één cijfer, waardoor je letterlijk de echte mensen achter de cijfers ziet.

Via een geïntegreerde drietraps mediastrategie hebben we deze campagne op treffende en efficiënte wijze aan de man gebracht:

Touch: Krachtige aftrap met impactvolle Outdoor (masten) & Radio ondersteund met Online & Social.

Tell: Sequentiële messaging van ‘haiku’s’ opeenvolgend om zo de corporate story van 216 te laten beklijven. Meer selectieve Online & Print middelen waren hier het meest geschikt.

Sell: Bereikte doelgroeppersonen werden geretarget met propositie boodschappen. Passend bij hun profiel kregen ze conversie gedreven communicatie te zien om bijv. adviesgesprekken aan te vragen of productinformatie op te zoeken.

Resultaten

0.000

Uniek bereikte personen in de doelgroep

0%

Clickratio’s boven benchmark

0.000

Campagne bezoekers

Heb jij ze allemaal o… juni 6, 2018 Mijnverzekeringenopeenrij.nl campagne Grip op Koolhydraten juni 11, 2018