blank

Zo bereik je marketingdoelen met kattencontent

brandwebbing, Creatie, Design, Marketing, Media augustus 4, 2020 By

Kattencontent doet het goed op de socials, dat is geen nieuws. Zo goed zelfs, dat de sprong naar het grote doek gemaakt is. Het bestaat echt: op Wereld Kattendag (8 augustus) kun je in 60 bioscopen in Nederland naar CatVideoFest: hier draait dan een compilatiefilm die is samengesteld uit allerlei kattenfilmpjes die je op social media tegenkomt (je kent ze wel, kat trekt tafelkleed naar beneden, kat valt in emmer water, kat maakt jacht op zijn eigen staart en zo verder). Ik heb er persoonlijk niet zo veel mee, maar wat ik wel mooi vind, is dat je ook met kattencontent marketingdoelen kunt bereiken. Lees hier hoe.

Boehringer Ingelheim is een farmaceutisch bedrijf met een onderdeel Animal Health, gericht op het bevorderen van de gezondheid van dieren. Wat zij zien, is dat katten vanaf 7 jaar kwaaltjes ontwikkelen die voorkómen en bestreden kunnen worden. Hier willen zij katteneigenaren van bewust maken. Maar omdat voor farmaceuten strenge advertentierichtlijnen gelden, kunnen zij niet zomaar reclame maken. In plaats daarvan ontwikkelden ze een informatieve website, waar je allerlei informatie vindt over kittens en katten. Zo kun je preventief al veel doen om je kat in goede conditie te houden. Maar hoe zorg je nu dat deze informatie terecht komt bij mensen die van katten houden?

De geboorte van een populaire virtuele kat

Het inzicht dat we gebruikten voor dit vraagstuk, was dat kattencontent ontzettend populair is op social media. Dus we hadden snel bedacht: we gaan content ontwikkelen die past bij wat kattenliefhebbers toch al graag bekijken, op een manier die aansluit bij hun interesses. Zo werd Gijs geboren, alias Dokter Kat. Gijs is een geïllustreerde kater en zijn baasje Nicole is dierenarts. Gijs heeft zijn eigen social media kanalen en deelt daar allerlei kattencontent. Grappige kattenfilmpjes, vrolijke berichtjes die inhaken op de actualiteit, veel tips en ‘wist je katjes’ en af en toe een laagdrempelige quiz om je kattenkennis te testen. De meeste content wordt geboost zodat daarmee en groot bereik in de doelgroep wordt behaald.

Doe voor de gein maar eens een quiz mee!

Ruim 40.000 fans

Gijs, alias Dokter Kat, bestaat al 3 jaar en zijn populariteit blijft groeien. Op Facebook heeft hij inmiddels ruim 40.000 volgers en op Instagram ruim 8.000. De bio van zijn pagina is duidelijk: ‘Om katteneigenaren te inspireren deelt Gijs zijn kennis over gezondheid, verzorging, voeding en beweging bij de kat. Hiervoor gebruikt hij tips en weetjes uit de praktijk en uit zijn eigen dagelijks leven. De pagina is een initiatief van Boehringer Ingelheim Animal Health met als doel de gezondheid van katten te verbeteren.’

Wat levert dat dan op?

Ten eerste veel engagement. Zijn fans zijn erg betrokken bij Gijs. Als hij post dat hij even gaat uitrusten in de zomervakantie, wensen zijn fans hem een hele fijne vakantie. Ook wordt er veel getagd bij herkenbare onderwerpen, of het nu gaat om een waarschuwing voor teken of om op te letten dat jonge katjes al vanaf 4 maanden krols kunnen zijn. Daarmee zie je dat de content terecht komt bij mensen die blijkbaar iets met dat onderwerp hebben. De doelen om awareness te creëren over de gezondheid van katten én verkeer naar Cat-care.nl te realiseren worden ruim behaald.

Contentmarketing: 1.001 verschijningsvormen

Vorige week schreef ik over branded content voor WE in een samenwerking met Goede Tijden, Slechte Tijden. Dit voorbeeld van Dokter Kat laat contentmarketing op een heel andere manier zien. Wat duidelijk is: voor elk vraagstuk is een creatieve contentoplossing te bedenken, of dat nu voor een modemerk, een farmaceut, een financiële dienstverlener of een fast mover is. Wil je meer weten over wat contentmarketing voor jouw merk kan doen, stuur mij dan een berichtje. En wil je meer weten over deze case, kijk dan hier.


blank

Nannie Gieles

Nannie is wysiwyg, enthousiast en houdt van aanpakken. Haar kracht ligt in het snel doorgronden van de marketing communicatie problematiek en het vinden van de oplossingen.

Make something you lo… juli 23, 2020 Contentmarketing – … augustus 20, 2020