blank

YIM-workshop weekend

brandwebbing, Media februari 14, 2017 By

Als jongste telg van de brandwebbing familie mocht ik 2, 3 en 4 februari brandwebbing vertegenwoordigen tijdens het YIM-workshop weekend. Maar nu hoor ik je al denken: Wat is het YIM-workshop weekend?! Het YIM-workshop weekend is een weekend boordevol interessante workshops, gezelligheid en als klap op de vuurpijl het uitwerken van een case samen met een groep van ruwweg 40 andere jonge talenten uit de mediawereld. En YIM? Dat staat voor Young In Media, en is de jongerentak van MWG.

Donderdag 2 februari reisde ik af naar Hotel Blooming in Bergen. Eenmaal aangekomen in het hotel was het tijd om onder het genot van een biertje kennis te maken met de andere YIM-ers. Na een uurtje begon de zeer strakke planning met sprekers, waar enkel voor het eten en uiteraard de nodige borrel pauzes werden ingelast. Een lange zit dus, maar één die het helemaal waard was. In een hoog tempo volgden de sprekers van mediabureaus en exploitanten elkaar op, van tv, print, outdoor en radio, tot online marketing, data science en strategie.

Aan het einde van deze wervelwind aan onderwerpen was het tijd voor de briefing van de case: Innocent! Na de briefing sloten alle groepjes zichzelf op in een ruimte om in 5 uur met, hopelijk, de winnende strategie te komen. Hoog tijd om alle informatie van de sprekers op de juiste manier toe te passen. Om stipt 22:00 uur sloten de enveloppen met daarin de uitgewerkte cases, slechts 15 minuten later sloten ook de deuren van de bus: op naar Bergen city voor een avond doorzakken!

Na een veel te korte nachtrust verschenen er in de ontbijtzaal stuk voor stuk YIM-ers met (veel te) kleine oogjes, klaar voor een ochtend vol presentaties en uiteindelijk de conclusie van het workshop weekend: de winnaar van de case.

Helaas kon ik niet naar Utrecht terugkeren als winnaar, maar wel stapte ik voldaan weer in de trein om na een weekend bijslapen op maandag weer vol nieuwe inspiratie aan de slag te gaan. In andere woorden: het YIM-workshop weekend is een aanrader voor iedereen die de kans heeft om te gaan!


blank

Jorn Moraal

Jorn maakt het onmogelijke mogelijk. Met zijn mix van marcom, tech en doorzettingsvermogen creëert hij first-mover-advantage voor zijn klanten. Als pionier in de digitale marcom is hij veelgevraagd spreker en docent.

Wat vonden wij van he… februari 8, 2017 Content Marketing FirstMover 2016 FirstMover 2016 februari 22, 2017