blank

Utrecht is mijn stadsie, met alles daarin

brandwebbing september 13, 2018 By

Journalist-schrijver Frank Heinen verwoordde het perfect in de Volkskrant; “Utrecht is een stad die, hoewel je ‘m moet delen, toch aanvoelt alsof hij helemaal voor jou alleen is.” Deze zin was onder andere de inspiratie voor mijn concept bij de pitch van JongeHonden x Centraal Museum Utrecht. Eindelijk een pitch met een Utrechtse opdrachtgever, maar waar werd de briefing én de uitslag gehouden? In Amsterdam. Gelukkig won ik toch als Utrechter die pitch en mocht ik als beloning mee naar het Cannes Lions International Festival of Creativity. Maar ook daar: “Je woont in Amsterdam” of in ieder geval “Je werkt in Amsterdam”; daar ging iedereen vanuit. Maar nee, snel genoeg werd duidelijk dat ik die jongen was uit Utrecht.

Geboren, getogen en wonend in Utrecht. En trots ben ik, als jochie, op m’n stadsie. Ik ben Nathan (29) en al jaren werkend in Utrecht, maar sinds het begin van deze maand bij brandwebbing. Ik heb hiervoor drie jaar bij een ander Utrechts reclamebureau gewerkt (DDK) en ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Verschillende gesprekken gehad met bureaus uit Utrecht én Amsterdam, maar het werd al snel duidelijk. Ik wilde niet weg uit mijn stad: ik wilde gewoon kunnen fietsen naar m’n werk. En daarbij, Amsterdam is voor mij té groot, het is té hip, té massaal. Natuurlijk, in Amsterdam heb je hele leuke bedrijven, maar het is juist een ontzettend mooie uitdaging om wéér bij een bureau uit Utrecht te werken en te laten zien hoe tof Utrecht is met z’n relatief wat kleinere reclame-/communicatiebureaus. De hybride achtergrond van brandwebbing sprak me aan en dat heeft me in de eerste twee weken al veel nieuwe dingen geleerd en veel inzichten gegeven.

 

Gek genoeg heb ik twijfels bij reclame en marketing

 

Wat ga ik doen? Gek genoeg heb ik twijfels bij reclame en marketing. En dan vooral het feit dat je het overal ziet. Iedereen heeft een logo en elke website knalt uit elkaar van de reclame. Daar wil ik zoveel mogelijk vanaf; ik wil het liefst alleen reclame maken als het écht relevant is. Een logo maken: prima. Maar wel een logo dat boven de andere logo’s uitspringt qua gedachte/vorm én dat past in de omgeving. En daarom ben ik bijvoorbeeld heel trots op (hoe kan het ook anders) FC Utrecht, omdat zij dit seizoen hun “logo-blok-shirt” hebben aangepast aan de hand van de feedback van supporters, waaronder mijn online petitie. Mooie dingen maken, omdat ze mooi gemaakt kunnen worden; niet alleen omdat de klant reclame wil maken. Daarnaast wil ik me op creatief vlak versterken. Een goede grafische opleiding/ervaring en drie keer geselecteerd worden door diezelfde JongeHonden tot een van de twintig beste creatieve duo’s van Nederland (samen met mijn toenmalige teammaatje) is heel tof, maar er valt altijd nog genoeg te leren. Concept én creatie versterken, dat is mijn doel.

Utrecht is mijn stad, met alles daarin. Tussen de mensen fietsend slalommen op de Oudegracht, elke FC-wedstrijd genieten op de Bunnikside (vandaar mijn profielfoto), zwemmen bij de Munt bij de eerste warme zonnestraal en in het weekend de kleine kroegjes in, zoals de Flater, mét andere Utrechters. Wonend in de Vogelenbuurt met m’n vriendin en nu dus wéér werkend in Utrecht.

Cheers,

Nathan Roos

LinkedIn
Instagram


blank

Nathan Roos

Nathan is een geboren en getogen Utrechter met de bijpassende karakteristieken; eerlijk met een beetje bluf, creatief met een beetje realiteitszin en werelds maar ook lokaal. 030 jochie!

Ode aan brandwebbing augustus 8, 2018 Echte marketeers lieg… september 17, 2018