blank

Tunnel advertising?

Creatie, Media mei 28, 2021 By

SUBWAY ADVERTISING

Zo af en toe komt er iets nieuws voorbij waarvan je denkt, wow dat is tof! Dit is er zo eentje. De Rotterdamse vervoersmaatschappij RET lanceert samen met het Canadese bedrijf Adtrackmedia als eerste in Nederland een nieuwe manier van adverteren in metro stations; subway advertising. Wat is het en welk doel dient dit?

Op de wanden van de metrotunnel tussen de stations Blaak en Beurs zijn verticale led strips aangebracht met full motion beelden en deze werken op sensoren. Door de snelheid van de metro lijkt het alsof je midden in een film zit zodra je uit het raampje kijkt. Vergelijk het met bewegende digitale Billboards.

Hier kan je enkele (internationale) voorbeelden bekijken;


De projecties zijn zo afgesteld dat de bestuurder er niet door wordt afgeleid en alleen reizigers de reclames kunnen zien. Dit in verband met de veiligheid uiteraard.

In Barcelona, Rome en Madrid waren deze strips al te zien, evenals wereldsteden als Seoul en Sao Paolo. In China is deze vorm van advertising al de gewoonste zaak van de wereld. En nu dus ook voor het eerst in Nederland.

CAPTURE THE MOMENT

Maar iedereen die in een metro zit, is toch diep verzonken in z’n mobieltje? Ja en nee. Als de ‘subway’ content onverwachts de tunnel verlicht zal je zien dat de aandacht wel degelijk wordt getriggerd en men naar buiten zal kijken; ‘capture the moment’. Het biedt een welkome afleiding van je dagelijkse routine.

VAN IRRITATIE NAAR ANIMATIE

Wij verwelkomen dit soort nieuwe initiatieven van harte en zien het als een verrijking in het medialandschap. Deze vorm van advertising kan namelijk iets toevoegen aan de beleving van een reiziger die op weg is van A naar B. Ofwel, dit is geen reclame die irriteert maar animeert. En dat kan zich uiteindelijk doorvertalen in betere merk associaties.

Deze vorm van advertising behoeft uiteraard wel op maat gesneden en pakkende content.
Het simpelweg doorplaatsen van een bestaande TVC of digital video uiting volstaat doorgaans niet, al is het alleen maar omdat de reiziger geen geluid kan horen. Je moet dus goed nadenken hoe een reiziger jouw ‘subway’ content in een kort tijdsbestek optimaal tot zich kan nemen. Korte en krachtige gesneden video snap shots zijn daarbij een belangrijke randvoorwaarde.

CREATIEVE TOUCHPOINTS

Het biedt een interessant inkijkje waar we naar toe gaan met moderne technologische ontwikkelingen. Zo zullen we steeds vaker middels augmented reality content projecties voorgeschoteld krijgen uit traditionele abri’s, op muren, wanden, gebouwen of zelfs in de lucht. En dus biedt het marketeers meer creatieve vormen van contactmomenten met hun doelgroep.

Interesse of meer informatie? Bel of mail ons!


blank

Lennart Morselt

Lennart is een mediaman in hart en nieren. En één die zijn mannetje staat als de discussie zicht ontvouwt over het doel en de opzet van een campagne. Pure passie!

GEZOCHT: Het beste lo… mei 6, 2021 Euro 2020 x Coca-Cola juli 13, 2021