blank

SemiFest Live: het einde van Netflix?

brandwebbing, Creatie, Design, Marketing, Media, Persoonlijk december 16, 2020 By

Niets zo inspirerend als een ondernemer die vol vuur een idee weet om te zetten in werkelijkheid. Zo ontmoetten wij twee weken geleden Martijn van Rheenen, ondernemer pur sang die een simpele overtuiging heeft: Ted Talks Too Much. Zijn visie: TedX, Netflix, er is van alles te vinden wat interessant is, maar het is eenrichtingsverkeer. En dat moet beter volgens hem.

Daarom stampte hij met een groep hardwerkende mensen om zich heen iets heel nieuws uit de grond: SemiFest Live. Het is geen festival, het zijn geen seminars, het is geen spelletjesavond; het is een nieuwe vorm van interactie tussen artiesten en hun publiek. Het idee is dat je niet van achter je scherm zit toe te kijken, maar dat je meedoet. Een shoutout geven aan de artiest, stemmen op de toegift, samen een TikTok-filmpje maken, bingo spelen: bij SemiFest kun je meedoen. En heb je invloed.

LEUKS TIJDENS DE LOCKDOWN

18 december is de launch en wat een te gek programma staat er klaar. Onder andere met Chef’Special, Hugo Kennis en Lucas & Steve kun je meedoen. Gratis wel te verstaan. Na een korte pauze gaat het programma vanaf 23 december verder: ook dan staan er mooie namen op het programma. Muziek, koken en spelen. Genoeg leuks om naar uit te kijken dus tijdens de kerstdagen in lockdown.

TWO-WAY STREAMING

Op TV zagen we al een mooi voorbeeld van two-way streaming: in Even tot hier heeft duo Woe en Van der Laan zelfs meer interactie met het publiek dan toen zij tv-programma’s maakten met publiek in de zaal. De kijkcijfers liegen er niet om; ruim 1 miljoen kijkers per aflevering en veel positieve comments op social media. Zit het succes in hun keuze voor two-way streaming? En zou dit inderdaad de toekomst zijn?

Even tot hier

Bij brandwebbing mochten we de campagne voor SemiFest Live ontwikkelen. We kijken uit naar een groot succes, want hoe tof zou het zijn als two-way streaming de norm gaat worden? Meedoen in plaats van toekijken. Wij geloofden al meer in interactie dan in zenden. Met two-way streaming staan we misschien wel aan de vooravond van een nieuwe vorm van live beleving. Ik heb er zin in!

SemiFest campagne outdoor

blank

Nannie Gieles

Nannie is wysiwyg, enthousiast en houdt van aanpakken. Haar kracht ligt in het snel doorgronden van de marketing communicatie problematiek en het vinden van de oplossingen.

Meer content in polit… november 13, 2020 Vacature: project lea… december 28, 2020