blank

Radio Advertising Awards

brandwebbing, Marketing, Media juli 3, 2017 By

“Au, au, au, au, ik heb een sterretje in mijn glas”

“We zeggen niet voor niets: als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder”

“Wie had dat gedacht: van een privé chef thuis, naar eten in een pannenkoekenhuis.”

 Donderdag was de RAB en werden de beste radioreclames van 2017 bekroond. brandwebbing was erbij.

Houd er rekening mee dat je goede schoenen aantrekt, stond op de uitnodiging. Dit was niet omdat we met de voetjes van de vloer gingen, maar omdat de Radio Advertising Awards werden uitgereikt in de Thuishaven in Amsterdam. Een festivalterrein met een grote circustent. Eerst een borrel en vervolgens iedereen de tent in en een koptelefoon op om gastheer Eric Corton van zo dichtbij mogelijk te horen.

Alle aspecten van radio kwamen voorbij: radio-dj’s, livemuziek, rap, nieuws en sport. Koert Westerman en Hugo Borst analyseerden het commentaar van de treffer van Dennis Bergkamp in 1998. Eerst het radiofragment van Jack van Gelder, toen het tv-commentaar inclusief beeld. De eerste gaf kippenvel, de tweede deed me niets. Toen kwam de test: het beeld van een scorende Bergkamp met het radiocommentaar van Van Gelder. De uitkomst? Een enthousiast klappende zaal. De opdracht van Westerman en Borst aan ons was dan ook: kom nou eens met een app waarbij je de beelden van tv kan combineren met het commentaar van de radio en zorg er dan voor dat beide synchroon lopen en je de goal niet al hoort voor hem ziet of vice versa.

Toen kwamen de Awards. Tele2 won met de Valentijn commercial de Vakjury Prijs en met 24% van de stemmen won McDonalds de Publieksprijs voor het ontbijt spotje. Niet heel verassende winnaars, in elk commercial-blok zijn ze te horen. Ook alle andere genomineerden waren enkel grote namen. Beetje het kip-ei-verhaal. Want zijn het nu grote namen mede door het medium radio of zijn ze, omdat het grote namen met grote budgetten zijn, juist te horen op de radio? En maken de Bol.coms en Ziggo’s van deze wereld het luisteren naar radiocommercials nog echt leuk? Dit was de vraag die wij onszelf stelden. Want het klinkt sympathiek dat Klaverblad zo gewoon wil blijven. Maar ondertussen geven ze wel tonnen uit om ieder radioblok uit je speaker te knallen. Gaat het deze merken om verhalen of herhalen? Het werkt bij mij in ieder geval steeds verassend altijd voordelig.


blank

Tanja Wilming

Tanja is een positieve wervelwind. Met veel enthousiasme en blijk van inzicht pakt ze alles aan wat op haar weg komt. Heb je wat uitdagends, gooi het maar haar kant op

Politiek (in)correct. juni 26, 2017 Losing my religion oktober 3, 2017