blank

Prijzenseizoen

brandwebbing, Marketing december 7, 2016 By

brandwebbing is genomineerd! Hoera!
We zijn in de running voor de Sponsorring met We Fashion voor het sponsorschap van The Voice Kids. Daarnaast hebben we een dubbele nominatie voor de ContentMarketing Grandprix voor de Recht uit de Praktijk-campagne voor DAS.
Mooi natuurlijk en we zijn er ook terecht trots op. Toch is het prijzenseizoen altijd een rare periode voor een bureau. Er zijn tientallen prijzen te vergeven in de marcom-sector. Als hybride bureau hebben wij ook nog eens meer raakvlakken met prijzen dan een standaard reclame- of mediabureau. Maar toch zijn wij geen prijzenjagers. Wij doen ons werk met tevreden klanten als doel, niet voor de prijzen. Daar komt bij dat inzenden tijd en geld kost en er statistisch gezien een kleine kans is op een gelukzalig wingevoel.
De prijzen zelf hebben ook zo hun businessmodellen. Inschrijfgeld per case, per inzender en per categorie om vervolgens zo veel mogelijk kaarten en ‘tafels’ verkopen aan de genomineerden. Deze dienen natuurlijk ook weer hun klanten mogen/moeten meenemen en het liefst ook het personeel naar het aansluitende feest. Tot een paar jaar geleden deden wij (met plezier) nog mee aan deze paringsdans.

De laatste twee jaar hebben we echter een andere insteek gekozen. brandwebbing doet alleen nog maar mee aan een award op aanvraag van de klant. Als de klant het goed idee vindt om een case in te sturen, bijvoorbeeld om extern of intern meer aandacht voor de campagne te vragen, dan stellen wij onze kennis, kunde en tijd beschikbaar om aan de case mee te schrijven.
Dit verandert ook de interne dynamiek. We doen waar we goed in zijn; mooi werk maken in opdracht van de klant.
Dat gezegd hebbende…. Fingers crossed.

Update; brandwebbing heeft de sponsorring en de contentmarketing grand prix gewonnen. Hoera!


blank

Rembrandt Smids

Rembrandt is inspirerend, gepassioneerd & een tikje eigenwijs. Door zijn brede interesses koppelt hij onverwachte elementen aan elkaar. Hij staat graag op het podium om over het vak te vertellen.

Inspiratie op grote h… december 7, 2016 Filmlamp Filmfanaten januari 9, 2017