blank

Offline ‘take-over’ in Antwerpen

Creatie, Design, Media maart 22, 2017 By

Hoe zorg je ervoor dat je je doelgroep offline bereikt om ze online te bewegen?
Door een offline take-over natuurlijk! De Bijenkorf greep haar kans in Antwerpen!

Om de bekendheid & traffic van de webshop op impactvolle wijze te laten groeien heeft de Bijenkorf, op ons advies, een mega groot steigerdoek op het drukste plein in centrum van Antwerpen (de Meir) opgehangen. Gedurende een maand lang wordt de aandacht, door dit 1.000 m2 grote doek, van de vele miljoenen passanten getrokken. Een dergelijk impactvol steigerdoek zorgt eveneens voor ‘rumour around the brand’. Veel Vlamingen hebben nu zelfs de hoop dat er eindelijk een echte vestiging wordt geopend in Antwerpen.

Door het jaar heen worden massamedia (tv, online video & radio) structureel ingezet. De kracht van een consistente crossmediale mediamix zorgt ervoor dat je de merk-breinpositie kan beïnvloeden en men je merk eerder zal overwegen voor een aankoop. De incidentele extra inzet van een opvallend groot steigerdoek werkt dan als multipliereffect (1+1=3) op de eerder opgebouwde effecten van tv & radio. En offline media zijn ook voor een webshop nog altijd van grootse waarde om uit de clutter te raken van het enorme aanbod aan webshops op internet. Autoriteit en betrouwbaarheid blijven voor een (fashion) webshop belangrijke elementen die je met offline media nu eenmaal sneller kan realiseren dan met online media alleen.

De Bijenkorf verzendt haar producten ook aan onze zuiderburen via bestellingen op haar webshop debijenkorf.be. Uit onderzoek (bron: e-commerce worldwide) blijkt dat ± 50% van de online aankopen van Belgen uit het buitenland komen. Van groot belang dus voor de Bijenkorf om haar positie als (fashion) aanbieder nu te claimen in Vlaanderen.

Sinds medio 2015 verzorgt brandwebbing de mediastrategie, planning en inkoop voor de Bijenkorf in Vlaanderen.


blank

Lennart Morselt

Lennart is een mediaman in hart en nieren. Maar wel één die zijn mannetje staat als de discussie zicht ontvouwt over het doel en de opzet van een campagne. Pure passie!

Chantal Janzen versto… maart 20, 2017 Lubachs Leuke Merken … maart 27, 2017