blank

Net begonnen.. Hoe is dat in deze periode?

brandwebbing, Marketing april 8, 2020 By

Net begonnen.. Hoe is dat in deze periode?

Deze week ben ik alweer een maand in dienst bij brandwebbing. Het voelt als een eeuwigheid geleden dat ik hier begonnen ben, er is natuurlijk ook heel veel gebeurd. Door het corona virus is er namelijk veel veranderd, zo werken ook wij al twee weken thuis. Voor dat ik daar op in ga lijkt het me goed om eerst terug te kijken naar hoe ik bij brandwebbing terecht ben gekomen.

 

Wat vooraf ging..

Na het succesvol afronden van mijn studie Commerciële economie aan de HvA had ik veel zin om aan het werk te gaan. Ongeveer twee maanden geleden had ik een infographic gemaakt waarin ik aangaf dat ik (Tijn Hoekstra) opzoek ben naar een baan in de marketing. Deze afbeelding heb ik gedeeld met mijn LinkedIn netwerk en tot mijn genoegen kreeg ik daar van Jorn een reactie op. Zo zijn we in contact gekomen en van het een komt het ander. Ta da, daar ben ik dan.

 

De eerste dag

2 maart was aangebroken en dat betekende: mijn eerste werkdag, ik was enthousiast en tegelijk ook wel een beetje zenuwachtig, maar dat bleek nergens voor nodig te zijn. In de eerste week was het vooral veel kennis maken en kleine opdrachtjes doen voor mijn nieuwe collega’s. Ondanks dat er zoveel nieuwe indrukken waren voelde ik me al gauw op mijn plek, ik had al snel door dat dit een plek is waar ik onwijs veel zou kunnen leren. Rond deze tijd begonnen de problemen die het corona virus veroorzaakte langzaam te spelen in Nederland, maar het was voornamelijk nog iets wat ver weg was in de ogen van veel Nederlanders en het had nog weinig effect op ieders dagelijks leven. Dit bleek achteraf van korte duur,  twee weken later zaten we namelijk massaal met z’n allen verplicht thuis te werken.

 

Thuis

Dit was voor mij als nieuwe medewerker met pas twee weken werkervaring er op zitten een grote uitdaging. Ik kon nu niet meer gemakkelijk even bij iemand aankloppen als ik een vraag had. Ik zou getest worden op mijn zelfstandig werken en pro-activiteit. Gelukkig had ik onderhand een aantal eigen projectjes en daar was nog voldoende voor te doen om mij in ieder geval de eerste paar dagen zoet te houden. Als team hadden we besloten elke ochtend de dag af te trappen met een hangouts-meeting om zo een bepaald werk ritme te behouden en tegelijkertijd elke dag elkaar gezien en gesproken te hebben. In deze meetings lopen we de huidige projecten door en indien er problemen zijn kunnen we elkaar gemakkelijk bijstaan.

Onderhand werk ik dus alweer een maand bij brandwebbing waarvan we 2 weken thuis werken. Iedereen gaat iedere dag nog met hetzelfde enthousiasme aan het werk, de hangout-meetings beginnen een soort routine te worden en het zelfstandig werken gaat steeds gemakkelijker. Over het algemeen ben ik blij verrast met hoe het thuis werken mij en mijn collega’s af gaat. Het is een grote transitie geweest maar uiteindelijk zullen we er als team veel van leren en er aan de andere kant sterker uit komen.


blank

Tijn Hoekstra

Tijn heeft controle en spelinzicht. Zowel op het basketbalveld als op het campagneveld laat hij iedereen achter zich. Vergis je niet in zijn vriendelijke voorkomen, hij is een data-monster!

De coronacrisis als b… maart 19, 2020 Effect = media x coro… mei 12, 2020