blank

Media Mile: nieuwe advertentiemogelijkheden?

Media, Tech april 10, 2017 By

Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders Hilversum nog niet ervaren als dé Mediastad van Nederland. Daarom heeft de Hilversumse gemeenteraad akkoord gegeven op Media Mile. Dit is een informatieve, innovatieve route waarin de gebruiker “door spelelementen met allerlei aspecten van mediacultuur en -technologie in aanraking komt.”

De gemeente wil de aantrekkelijkheid van Hilversum met Media Mile vergroten. Wimar Jaeger, wethouder: “Het is essentieel dat de Mediastad van Nederland daadwerkelijk media uitstraalt, daarom gaan we alle hotspots verbinden. Dit zal tevens de lokale economie versterken.”

Bezoekers kunnen bijvoorbeeld over de voetstappen van Pino uit Sesamstraat lopen of de taarten van Moors en Boszhard uit Telekids in nieuwe (digitale) verschijningsvormen zien. Smart city network, oftewel slimme lantaarnpalen staan langs de gehele route. Hilversum start, mogelijk samen met Amersfoort, een Europese aanbesteding voor de ontwikkeling daarvan. “Hierbij kan gedacht worden aan veiligheid door sensoren die geluiden opvangen en een waarschuwingssignaal naar de politie uitzenden, of het meten van het fijnstof en de luchtvochtigheid in de lucht.”

De wethouder voorziet dat de slimme lantaarnpalen kansen bieden voor digitale schermen. “De sensoren kunnen meten hoe druk het in de stad is, bij evenementen of in de spits.” Het smart city netwerk is uiteindelijk in de hele stad beschikbaar. Oftewel: informatie die op den duur allerlei voordelen biedt voor de adverteerder, lijkt mij.

Bronnen: verschillende lokale nieuwssites, emerce.nl


blank

Tanja Wilming

Tanja is een positieve wervelwind. Met veel enthousiasme en blijk van inzicht pakt ze alles aan wat op haar weg komt. Heb je wat uitdagends, gooi het maar haar kant op

Commercials in reboot april 3, 2017 Vacature: (Junior) Di… mei 2, 2017