blank

Make something you love

brandwebbing, Creatie, Marketing, Media juli 23, 2020 By

Make what you love… dat zei laatst iemand tegen me toen ik vertelde dat we met brandwebbing een scherpere keuze hebben gemaakt in waar we voor staan. Vaak zeggen wij dat reclame z’n langste tijd gehad heeft. Mensen zitten niet te wachten op een commerciële boodschap die hen stoort als zij net lekker een artikel lezen, een programma kijken of zitten te gamen. Daarom kiezen wij expliciet voor contentmarketing als speelveld. We sluiten aan bij de interesses die mensen al hebben. En willen zo communicatie maken die gewenst is. Vandaar… make what you love.

En wie houdt daar dan van?

De keuze voor content is de helft van ons verhaal. Minstens zo belangrijk is dat we die combineren met verstand van media. Want alleen via de juiste media bereik je het juiste publiek. Zo verbind je mensen met merken. En dan bereik je marketingdoelen. Heel logisch.
Omdat voorbeelden meer zeggen dan 1.000 woorden wil ik er een paar van laten zien. Niet alleen van brandwebbing, ook van anderen. Hier alvast eentje waar ik persoonlijk erg trots op ben.

Kerstcollectie WE: reclamisch

Stel, je bent de marketingmanager bij WE en je moet de kerstcollectie onder de aandacht brengen bij je doelgroepen. Wat is dan het meest voor de hand liggend? Ik schat in: mooie foto’s schieten van de collectie; knappe dames en heren die piekfijn gekleed met elkaar genieten rond een fraai gedekte tafel. Misschien wat glitters, een kerstboom en cadeautjes erbij. Dan; de mooiste foto’s het straatbeeld in slingeren in een rondje outdoor en natuurlijk ook vermelding van de prijs van de kleding erbij.  Zoiets:

En nu de content-aanpak…

Wat gebeurt er nou als je de weg van contentmarketing bewandelt? Die geeft veel ruimte voor andere invullingen. Waar WE voor koos: aansluiten bij een Nederlandse serie met het juiste publiek. Waarin in opmaat naar de kerstperiode een verhaallijn werd geschreven voor een van de personages, Nina. Nina had al de droom om mode-ontwerper te worden en kreeg deze kans voor WE Fashion.

In de serie wordt de kijker betrokken bij haar wel en wee rond het ontwerpen. Tegelijkertijd wenst WE haar via haar real-life social kanalen veel succes. De apotheose is de lancering van Nina’s kerstcollectie op de catwalk; deze aflevering werd door maar liefst 2,1 miljoen mensen bekeken. Vanaf die avond was de collectie ook daadwerkelijk te koop in de WE stores. Hetzelfde catwalk-event is ook real-life georganiseerd voor pers en influencers. En er gebeurde meer, lees daarvoor hier verder. Kort samengevat: deze aanpak was een groot succes.

f*ck advertising. create content.

Ik houd van deze onconventionele manier van marketing en communicatie bedrijven. Niet-reclamisch, wel doeltreffend. We weven jouw merk op een natuurlijke manier in content die je doelgroep toch al graag consumeert. Of dat nou kattencontent op social is, The Voice Kids of nieuwsberichten op AD.nl.
Hoe kijk jij naar contentmarketing? Laat het me weten!


blank

Nannie Gieles

Nannie is wysiwyg, enthousiast en houdt van aanpakken. Haar kracht ligt in het snel doorgronden van de marketing communicatie problematiek en het vinden van de oplossingen.

f*ck advertising. cre… juli 16, 2020 Header image Kattencontent blog Zo bereik je marketin… augustus 4, 2020