blank

Lotte

brandwebbing mei 16, 2018 By

Wat een geluk dat ik als stagiaire bij brandwebbing terecht ben gekomen! Wat mij meteen opviel is de relaxte sfeer. Er staat muziek op, liggen zitzakken in de hoek en er zwerft ergens een volleybal die iemand zo nu en dan door de ruimte schopt. Dit alles waarschijnlijk ter verhoging van de creativiteit.

Mijn naam is Lotte, ik ben 17 jaar jong en ik heb bijna mijn propedeuse op zak van de opleiding Creative Marketing & Sales aan de Hogeschool Rotterdam. Deze marketingopleiding onderscheidt zich van andere opleidingen op dit gebied door het samenwerken met culturele instellingen en het zoeken van creatieve oplossingen voor marketingvraagstukken.

Voor het eerste project op mijn studie heb ik samengewerkt met een jonge startende fashion designer. Ik heb voor hem content geschreven voor zijn website, zijn storytelling op papier gezet en slogans bedacht. Daarnaast heb ik me beziggehouden met het creëren van naamsbekendheid door het inschakelen van influencers, onder andere voetballer Rick van Drongelen die nu vrolijk rondloopt in de shirtjes van deze fashion designer. Afgezien van deze leuke projecten is het creatieve aspect bij mijn studie Creative Marketing & Sales juist grappig genoeg vaak ver te zoeken. De stof wijkt niet erg af van die van een gewone studie commerciële economie. Ik leer voornamelijk theorieën uit boeken en hierbij is creativiteit niet of nauwelijks aanwezig.

Het is een opluchting om te zien dat dit niet zozeer aan marketing als discipline ligt, maar meer aan de studie zelf.

Ik ervaar het als een buitenkans om bij zo’n succesvol marketingstrategiebureau stage te mogen lopen. Ik ben benieuwd naar alles wat omgaat in een bedrijf als brandwebbing en welke rol iedereen heeft om een goed marketingproduct neer te zetten. Ik nodig alle werknemers dan ook uit om misbruik te maken van mijn leergierigheid. Tik me vooral even aan als je hulp nodig hebt, iets wilt laten zien, of koffie wilt. ?


blank

Rembrandt Smids

Rembrandt is inspirerend, gepassioneerd & een tikje eigenwijs. Door zijn brede interesses koppelt hij onverwachte elementen aan elkaar. Hij staat graag op het podium om over het vak te vertellen.

Drie marketinglessen … mei 9, 2018 Fortnite Marketing marketing in de ivoren toren Ivoren toren marketin… mei 31, 2018