blank

Je mag wel u zeggen hoor

brandwebbing, Marketing november 29, 2016 By

U of jij? Hoe moet je voor werkdoeleinden mensen aanspreken en dan met name in e-mails? Tegenwoordig “jijen” de meeste bedrijven in hun mailverkeer naar klanten toe omdat ze denken dat ze zo dichter bij hun lezer komen te staan. Maar is dat wel zo?

Er zijn al heel wat lezersonderzoeken gedaan waarin gepeild werd naar de voorkeur voor het gebruik van ‘u’ of ‘jij’. De conclusie? Deze kwestie blijft onbeslist. Begrijp me niet verkeerd; ik ben zelf groot voorstander van tutoyeren, echter het is uiteindelijk niet de zender die bepaalt, maar de ontvanger. Zeg je ‘u’, maar vindt de ontvanger dat je ‘je’ mag zeggen dan krijg je dat meestal wel te horen, maar andersom kan je je klant kwijtraken.

De keuze voor u of jij hangt dus af van de ontvanger van je e-mail, maar je hebt zijn reactie niet zelf in de hand. Zorg er dan voor dat je in ieder geval met nette zinnen een bondige boodschap schrijft. Het schrift is namelijk één van de meest dominante manieren om een boodschap over te brengen, maar zeker niet de beste. Naast de vraag of je u of jij moet gebruiken, zijn er nog heel wat punten waar het schrift nog vraagt om een verbetering. Want hoe toon je in schrift intonatie en emoties? Niet iedereen heeft de dichttalenten van Bredero en Hooft onder de knie en ook de MSN-emoticons zijn niet altijd gepast en worden ook niet door elke generatie begrepen 😉

Daarnaast lezen de meeste mensen hun mails maar met een half oog omdat ze ook net telefoon krijgen, overleggen met een collega of met hun hoofd bij een grafiek in Excel zitten. Een boodschap in een e-mail verliest daardoor al de helft van zijn impact en ga je dan ook nog allemaal woorden gebruiken die je tijdens een gesprek ook nooit in de mond neemt, dan ben je je lezer helemaal kwijt. Desalniettemin, bij dezen en onderhavig maken een e-mail hoogdravender dan vaak de bedoeling is. En laat in de afsluiting ook de hopende u hiermede van dienst te zijn maar achterwegen; groeten zijn altijd goed.


blank

Tanja Wilming

Tanja is een positieve wervelwind. Met veel enthousiasme en blijk van inzicht pakt ze alles aan wat op haar weg komt. Heb je wat uitdagends, gooi het maar haar kant op

Van programmatic buyi… oktober 29, 2016 KVK december 7, 2016