blank

Il fait Beau?

Media september 6, 2019 By

De winterprogrammering is deze week op alle grote zenders van start gegaan.

De meeste aandacht gaat natuurlijk uit naar wat Beau op het RTL4 ‘late night’ tijdslot gaat doen. Beau heeft een flinke gunfactor, maar kan hij ook weer ouderwets hoge kijkcijfers noteren?

Beau oogst wat mij betreft aardig wat lof met het nieuwe decor (Amerikaanse late night setting), alhoewel het allemaal nog wel vrij steriel aanvoelt.

Mainstream potentie?

Het is duidelijk dat Beau ervoor kiest om niet voor luchtige ‘priet praat’ gasten te gaan. Onbekende gasten die maatschappelijke misstanden en relatief zware thema’s aanstippen komen ruim aan het woord (lerarentekort, onderzoek naar identiteit van onbekende doden en homogenezers-praktijken). Natuurlijk zitten er ook luchtigere entertainment & muzikale elementen in, maar serieuze (taboe doorbrekende) items zullen de boventoon voeren. Beau heeft bewezen zich thuis te voelen in dit genre en oprecht geïnteresseerd te zijn in dit soort thema’s (denk aan Het Rotterdam Project – daklozen programma & Beau’s Five Days Inside). De vraag is wel of dit een breed publiek zal aanspreken op de late avond. Daar heb ik zo mijn twijfels over. Er moet wat meer vaart komen in het programma met meer afwisseling van onderwerpen.

Kijkcijfers – terug naar niveau Humberto?

Na 4 uitzendingen kunnen we voorzichtig stellen dat Beau gemiddeld zo’n 500.000 belangstellenden weet te trekken. Directe concurrent Jinek (NPO1) die deze week nog om 23.00 uur startte is duidelijk een maatje te groot. Zodra zij straks ook om 22.30 uur zal starten vrees ik dat Beau toch wel verder zal terugvallen naar zo’n 350.000 kijkers per avond. Dat is zo ongeveer het niveau wat Humberto Tan in zijn laatste periode scoorde bij RTL Late Night. Kortom, geen cijfers die RTL zullen behagen.

Bron: SKO, absolute kijkdichtheid 6+

Beau doet het debacle van Twan Huys wel vergeten, omdat Beau simpelweg wél de juiste man op de juiste plek is. Maar hij moet wel oppassen niet een soort Messias te worden waar gasten met complexe onderwerpen hun verhaal mogen doen. Dan denk ik toch dat hij de kerst niet zal halen. Ach, een goede runner up staat dan vast klaar want Matthijs van Nieuwkerk solliciteert immers hard naar een overgang naar de commerciëlen.

Laat ik met een positieve noot eindigen; zet ‘m op Beau!


blank

Lennart Morselt

Lennart is een mediaman in hart en nieren. En één die zijn mannetje staat als de discussie zicht ontvouwt over het doel en de opzet van een campagne. Pure passie!

AllSecur verdwijnt augustus 23, 2019 Black Mirror S06E01 t… september 18, 2019