blank

Filmfanaten

brandwebbing januari 9, 2017 By

Bijna iedereen bij brandwebbing is groot film- en seriekijker. Regelmatig worden tijdens de lunch de nieuwste series op Netflix besproken, wedstrijdjes “Wie heeft het weekend het meest ge-binge-watched” gehouden of de acteerkunsten van een A-acteur gerecenseerd. Ongecensureerde oordelen vliegen de tafel over. brandwebbers onderling zijn namelijk behoorlijk fanatiek in het verkondigen van hun mening.

En omdat gister de uitreiking van de Golden Globes plaatsvond, kunnen we vandaag ons hart weer ophalen. Want is het verdiend die zeven awards voor La La Land? En bewijzen de twee prijzen voor Elle van Paul Verhoeven dat zijn film toch ook tot de shortlist van de Oscars behoorde? Als het aan mij ligt is de grote winnaar van de Golden Globes La La Land meer dan verdiend. Hier zijn mijn mede-filmliefhebbers het absoluut niet mee eens. In de trailer wordt gedanst en gezongen: oftewel –ik schrijf hier even hun gedachten uit- dit is een nieuwe Sound of Music, we haken af. Daarnaast vinden ze een film over Jazz, zonder Afro-Amerikaanse hoofdrolspeler niet realistisch.

Mijn gevoel over de film verandert echter niet door hun argumenten. En ik maak nu gelijk maar even gebruik van dit vrije podium: ga La La Land kijken. Wat een topper. Het is een ode aan de klassieke Hollywood-movies. Met inderdaad af en toe een dansje en een liedje, collega’s, maar zolang Emma Stone en Ryan Gosling het doen, mag dat.


blank

Tanja Wilming

Tanja is een positieve wervelwind. Met veel enthousiasme en blijk van inzicht pakt ze alles aan wat op haar weg komt. Heb je wat uitdagends, gooi het maar haar kant op

Prijzenseizoen december 7, 2016 De Top 3 van Koffiedi… januari 13, 2017